Overtreders W: Thermae meedenksessie
event

24/04

Overtreders W: Thermae meedenksessie

Schoenen uit en handdoekje om, want we gaan een badhuis in de openlucht bij RAUM maken deze zomer! Klinkt bijzonder relaxt, niet? En jij maakt het mee.

WIJ ZOEKEN JOU!

De aftrap van het RAUM makers-in-residence project ‘Thermae’ is een meedenksessie waarbij ruimtelijk ontwerpers Hester van Dijk en Reinder Bakker (samen Overtreders W) vragen om jullie tips en expertise met betrekking tot de invulling en het runnen van het kuurlandschap.

Woon je in Leidsche Rijn? Dan horen we graag je mening! Nog leuker: je bent bioloog, vissen-expert, schoonheidsspecialist, masseur of gastheer/-vrouw in hart en nieren. Deel je kennis met ons.

Bestel hier je gratis kaart(en) voor de meedenksessie!

Over Thermae

Thermae is het RAUM makers-in-residence project van het ontwerpbureau Overtreders W. Een ruimtelijke interventie en artistiek onderzoek naar het vormgeven van stedelijke ontmoetingen en de rol van ‘dedicated space’: publieke plekken in de toekomstige stad waar je even niet online bent, of per se geld voor moet betalen, maar helemaal fysiek aanwezig bent.

In de toekomst zullen we namelijk nog meer gaan manoeuvreren tussen analoge en digitale netwerken. We lijken elkaar daardoor minder te gaan kruisen, doordat we sneller letterlijk langs elkaar heen leven of ons opsluiten in een andere leefwereld (versterkt door algoritmes). Er ontvouwd zich een smart city, waarin wij de constant navigerende, hybride burgers zijn.

Daarom zijn plekken waar het openbare leven zich afspeelt, normen worden bepaald en nieuwe ideeën ontstaan meer nodig dan ooit. Normaal gezien worden dit soort stadsoases vergeten wanneer de stad op de tekentafel wordt ontworpen. Thermae speelt met de spelregels van Leidsche Rijn Centrum, voegt intimiteit en zachtheid toe en creëert op die manier een nieuwe functie en ontmoetingsruimte. Badcultuur is van de hele wereld, dus bedacht Overtreders W een eigentijdse variant van het badhuis voor Leidsche Rijn. Een plek die is ontworpen voor het gebied, gratis toegankelijk en door iedereen te gebruiken!

Over Overtreders W

Overtreders W is een ruimtelijk ontwerpbureau, in 2006 opgericht door Reinder Bakker en Hester van Dijk. Reinder en Hester zijn beide afgestudeerd aan The Design Academy in Eindhoven, en werken sinds 2011 vanuit Amsterdam. Eerder wonnen zij de Frame Award Sustainability 2018 met People’s Pavilion en ontvingen zij nominaties voor o.a. Dutch Design Awards (3x), New Material Award, Arc 16 en The Great Indoors Award.

Overtreders W: Thermae meedenksessie

Bestel hier je gratis kaart(en) voor de meedenksessie!

Datum & tijd
24 april
20:00 – 21:30 uur

Locatie
Makershuis, RAUM

Facebook Website
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search