event

12/08

Overnachten in een kunstwerk

Voor een avontuurlijk nachtje weg hoef je deze zomer stad niet uit. Vanaf vrijdag 8 juli staat een uniek slaapobject van Jonathan Straatman op het Berlijnplein waar je met tot wel 8 personen in kan overnachten. Zo beleef je het echte campinggevoel; van 's avonds blijven hangen bij een bandje tot de dag doorbrengen met workshops en spelen op het plein.

Overnachten in een kunstwerk

Heb jij altijd al eens willen slapen in een kunstwerk? Dit is je kans! Op de Stadscamping vind je namelijk ‘Raamwerk’ van Jonathan Straatman. Een kunstwerk waar je met maximaal 8 personen in kan slapen. Een overnachting kost €100, of je nou alleen, met z’n tweeën of met z’n achten komt!

Augustus 
5 – 6 augustus boek hier 
12 – 13 augustus boek hier
19 – 20 augustus boek hier 

praktische zaken

 • Kosten overnachting: €100,-
 • Check in is op vrijdag vanaf 15.00 uur en check out is zaterdag om 11.00 uur.
 • Er is een douche aanwezig, die kan vanaf 09.00 gebruikt worden.
 • Maaltijden zijn niet inbegrepen bij de overnachting. Je kan tussen 11:30 en 22:00 uur terecht bij Wijkrestaurant Venster voor lunch, diner en drankjes, en op het terrein mag je BBQ-en!
 • In Raamwerk is aanwezig:
  Koelbox
  Bestek
  Borden
  Glazen
  Theedoek/handdoek
  Beddengoed

wat is raamwerk?

Raamwerk is een kunstwerk dat Jonathan Straatman speciaal voor RAUM heeft gemaakt. Het werk bestaat uit een overdekt paviljoen met een collage-achtige architectuur. Het is geheel opgemaakt uit herbestemde materialen en in de binnenruimte afgewerkt met stuc. Deze zal soms ronde en soms hoekige eigenschappen hebben, waardoor diepte en grenzen van ruimten op een vervreemdende manier samenkomen. De stuc maakt dat de lichtval door het object de hele dag verandert met de stand van de zon. Het werk is een optelsom van verschillende kleine slaapvertrekken die in verschillende verhoudingen het werk zelf vormen. Wanneer iemand hier slaapt vermengen de beleving van stad, binnen en buiten, dag en nacht en de beleving van de andere slaapplekken zich.

Overnachten op de Stadscamping

Elk weekend
Check-in vrijdag 15.00 uur
Check-out zaterdag 11.00 uur

Boeken
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search