event

19/11

Opening: WinterSense

De wintertijd is ingegaan en langzaam gaan we weer richting het einde van het jaar, voor iedereen een tijd van terug-en vooruitkijken. Bij RAUM op het Berlijnplein doen we dat deze winter met WinterSense, een project waarmee RAUM van 19 november t/m 30 januari 2022 op zoek gaat naar de plek voor en behoefte aan bezinning in de stad. Op vrijdagmiddag 19 november vanaf 17.00 uur is de opening, waar je van harte voor bent uitgenodigd.

 

VAN SOEFI-DANS TOT WORKSHOP TOT VERHAAL OVER BEZINNING 
Tijdens de opening worden de werken van We Make Carpets en Goede Vrijdag op het Berlijnplein onthuld. Daarnaast is er een voordracht van de Utrechtse dichter Ingmar Heytze en een bijzondere performance van Syrische Dervish danser Ahmad Alkhatib met zijn zoon. Tijdens de opening kun je een speciale Salsa LA (footwork) workshop met El Moreno Dance Company volgen. Meer info vind je hier.

Ingmar Heytze 

Ingmar Heytze, een van de bekendste Utrechtse dichters, zal je in een voordracht meenemen in een verhaal over bezinning en de zoektocht naar reflectie, die voor iedereen anders verloopt.

Dervish Dance (Soefi dans) – Ahmad Alkhatib

De Syrische danser Ahmad Alkhatib en zijn zoon geven tijdens de opening een performance van de Derwisj of Soefi-dans. De derwisj is meer dan een visueel spektakel, het is een meer dan 700 jaar oud ritueel dat  onderdeel uitmaakt van het soefisme. Soefisme is een mystieke stroming van de Islam, waarin de focus ligt op liefde, harmonie en tolerantie.

Ingmar Heytze

Ingmar Heytze is landelijk bekend als dichter en performer en schreef voor WinterSense de teksten die op het terrein én de posters te zien zijn. Heytze zal voor tijdens deze opening een korte voordracht houden over het thema bezinning.

Contemplation Through Movement – El Moreno Dance Company

De speciale Salsa LA (footwork) workshop van Contemplation Through Movement met El Moreno Dance Company is een korte introductie workshop op het komende programma en dansstijlen en op het concept contemplative dance.

Opening WinterSense
Vrijdag 19 november
17.00 – 18.00 uur
Stadslab RAUM, Berlijnplein 520, Leidsche Rijn, Utrecht

AANMELDEN 
Graag vernemen we of je komt, opgeven kan via deze link

Voor de programma’s van WinterSense moet gereserveerd worden via de website.

Voor meer informatie: raumutrecht.nl/agenda

Voor de programma’s dien je in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs.

Facebook RSVP Opening
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search