event

15/04

Opening: Huishonger

Een publieke ‘pleinwarming’ voor Huishonger, een project met kunst en programma over een niet zo feestelijk onderwerp; het aanhoudende tekort aan betaalbare woningen. You're invited!

Op deze goede vrijdag organiseren wij een feestelijke ‘pleinwarming’ voor Huishonger, een project met kunst en programma over een niet zo feestelijk onderwerp; het aanhoudende tekort aan betaalbare woningen. Huishonger maakt op toegankelijke wijze verschillende elementen van deze wooncrisis zichtbaar. Van luchtkastelen waarbij de prijs letterlijk de lucht in gaat tot een cabaret voorstelling van een makelaar. RAUM nodigt je uit om samen met onder meer makers Teun Castelein en Yuri Veerman, spoken word van Amresh Jokhoe en muziek van Stranded FM het programma af te trappen. Daarnaast is er een heuse Buurman & Buurman pannenkoekmachine van Bram. De middag wordt gepresenteerd door Gabriel Erlach, bekend van RTV Utrecht en ook de host van het Woonprotest op het jaarbeursplein op 21 november 2021.

Voorafgaand aan de officiële opening organiseren we een Kinderworkshop: Recycle the City.

Over de host, gasten en makers

Gabriel Erlach

Gabriel Erlach is een sociaal ondernemer, organisator van evenementen en festivals en presentatrice bij RTV Utrecht en radiostation Bingo FM. In haar projecten richt ze zich op de balans tussen kunst, cultuur en maatschappelijke thema’s. Erlach woont en werkt in Utrecht en presenteerde eerder het Woonprotest in op het jaarbeursplein op 21 november 2021. 

Amresh Jokhoe

Tijdens zijn opleiding fotografie kreeg Amresh te vaak te horen dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Toch fascineert het hem dat je met weinig woorden, voor ieder luisterend oor een ander beeld kan scheppen. Toen hij 10 jaar geleden te maken kreeg met terugkerende depressies, besloot hij niet langer te piekeren maar zijn gedachten op papier te zetten. Hierdoor heeft hij naast een observerende blik een scherpe pen ontwikkeld, waarmee hij onbesproken onderwerpen bespreekbaar maakt.

Lex van Wieren

Lex van Wieren (1994) is cabaretier en econoom, afgestudeerd aan de Koningstheateracademie te ‘s-Hertogenbosch en de Universiteit Utrecht. In zijn voorstellingen lost hij actuele problemen op een ludieke en fantasierijke manier op: door altijd de ander centraal te stellen. Het zou de voorstelling goed doen als het daarbij wat minder over hemzelf gaat. Maar weet: hij vertelt, speelt en zingt altijd met de beste bedoelingen. Lex speelt onder andere bij het Nieuw Utrechts Toneel.

Stranded FM

Internetradio Stranded FM vormt al jaren de stepping stone voor lokaal muzikaal talent uit Utrecht en omstreken en zal deze opening muzikaal omlijsten met Dj’s Ask me Later en DJ Pyraña 

Ask Me Later

Ask me Later (Toine) is al een hele poos een bekende in het Utrechtse radiowereld en daarbuiten (onder andere resident bij Stranded, Operator en Radio Radio). Hij is een digger en selector, en heeft veel ervaring op veel type feesten en sets. Altijd een treffer!

DJ Pyraña 

Ellyane is een Braziliaanse dame en draait eigentijdse baile funk’ish muziek, met een toffe eigen stijl. Als ze er is, staat ze er echt en weet ze de perfecte vibe tussen borrel en party aan te houden. Schroom dus niet om te dansen als afsluiter van de opening!

16:30 uur: inloop, muziek door dj’s van Stranded FM
17:00 uur: start programma
18.00 uur: muziek door dj’s van Stranded FM
20.00 uur: einde

Toegang gratis, reserveren verplicht

Facebook TICKET
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search