event

30/04–01/06

OPEN CALL: LIVING APART TOGETHER

In een tijd waarin het COVID-19 virus wereldwijd het publieke leven in de greep heeft en ons stadsleven radicaal verandert, is ‘social distancing’ de nieuwe norm. RAUM is op zoek naar installaties voor de publieke ruimte, die aanzetten tot sociale uitwisseling tussen mensen die elkaar niet kennen en waarbij anderhalve meter afstand wordt gewaarborgd. Creatieve makers kunnen tot en met 1 juni 2020 een voorstel insturen.

[For English go here]
De 1,5 meter-samenleving lijkt de komende tijd nog van kracht te blijven. Wanneer het culturele stadsleven stilstaat en iedereen zoveel mogelijk thuisblijft en thuiswerkt, hebben steeds meer mensen last van sociale eenzaamheid. Dit geldt niet alleen voor Utrecht, maar ook voor diverse andere steden.

“De aanleiding voor de Open Call ‘Living Apart Together’ is de huidige coronacrisis. Eenzaamheid in steden is al jaren een groeiend probleem en door de coronacrisis krijgt het thema extra urgentie. Voor RAUM een reden om dit aan te kaarten”, aldus Rinke Vreeke, programmamaker RAUM.

Stuur je voorstel uiterlijk 1 juni 2020 in!

RAUM kijkt uit naar het ontvangen van voorstellen die geschikt zijn voor het plein van RAUM of in een mobiele vorm mensen kan opzoeken in de publieke ruimte van de wijk. Het plan moet toegankelijk zijn voor een zeer brede doelgroep en als de installatie in verbinding staat met een virtuele omgeving, is dat een pré. Voor de uitvoer wordt professionele begeleiding aangeboden en een budget en honorarium beschikbaar gesteld.

Lees hier de volledige Open Call met meer informatie over thema, vooronderzoek, voorwaarden, guidelines, selectieprocedure en vergoedingen. Dien via dit formulier een voorstel in.

Praktische informatie

Open Call: Living Apart Together
Inzendtermijn: 30 april t/m 1 juni 2020 om 18:00 uur
Locatie expositie: RAUM, Berlijnplein 520, Utrecht

LEES OOK HET ARTIKEL ‘EENZAAM IN DE STAD’
Een vooronderzoek naar de staat van eenzaamheid in steden.
Geschreven door Jacob Herrie.

 

Open Call
Expositie: RAUM, Berlijnplein 520, Utrecht

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search