Nieuw Utrechts Toneel De Denderende Tijd
event

09/08–27/08

Nieuw Utrechts Toneel: De Denderende Tijd

Nieuw Utrechts Toneel presenteert een voorstelling, diner en escape-spel in één. Een theatrale thriller die je bij de lurven grijpt. Van 9 t/m 27 augustus exclusief bij RAUM.

15 februari 1894. Martial Bourdin wandelt richting Greenwich met een tijdbom om zijn middel. Zijn missie: een aanslag op het Koninklijk Observatorium, ijkpunt van de tijd. Niet enkel als symbolische daad, maar als oprechte poging om de tijd en haar vooruitgang een halt toe te roepen.

Augustus 2017. Theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene onderzoeken de motieven van Bourdin en vragen zich af hoe zij vandaag de dag de tijd tot stilstand zouden brengen. Is er een manier om te ontsnappen aan het alsmaar voort tikkende verval?

Unieke locatie
De Denderende Tijd is de vijfde zomervoorstelling van Het NUT op een unieke locatie in Leidsche Rijn. Ditmaal rond de grootste bouwput van Nederland, waar hijskranen de toekomst uit de Romeinse grond trekken.

Bourgondisch diner
Na de voorstelling neem je plaats aan een lange, rijk gedekte tafel. Je gaat mee op een culinaire tijdreis van prehistorische amuze tot futuristisch nagerecht. Alles vers en biologisch!

Escape-room 2.0
Het NUT bouwt haar eigen explosieve escape-room: lukt het het publiek om te ontsnappen aan de denderende tijd? Of blijven zij voor altijd gevangen in het moment?

Een bomvolle avond die elk moment kan exploderen!

Makers in residence

Nieuw Utrechts Toneel is een van de makers in residence van RAUM in 2017. Lees meer over de makers in residence.

Totale speelperiode: 9 t/m 27 augustus 2017

Ticket: €42,50
(incl. diner en escaperoom)

Tijden: 18:00 – 22.30

Website
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search