Memory Dance | Dansen op het Berlijnplein
event

27/06–14/07

Memory Dance | Dansen op het Berlijnplein

Kom dansen op het Berlijnplein! Deze zomer geeft buurtbewoner en beeldend kunstenaar Lars Reen workshops 'balfolk dansen': een avond dansen op muziek. Balfolk is een stijl waarin alle Europese dansen voorbij komen: Scottish, bourree, mazurka, cercle, wals, polka en/of andro. Een partner of dansskills zijn niet vereist.

Of je nu je dansskills wilt verbeteren of zin hebt in avonden vol ontmoeting en gezelligheid: dans met ons mee. Je kunt samen met je partner, vrienden of buren komen dansen, maar je mag ook alleen aansluiten: dan vind je tijdens de les iemand om mee te dansen. Wij zorgen voor muziek en een danser met ervaring. Of jij die ervaring nu wel of niet deelt: wees welkom. Balfolk is makkelijk te leren en voor iedereen. Tijdens de dansavonden verzamelen we bij RAUM, en dansen we onder de perronkappen op het Berlijnplein.

Waarom danslessen bij RAUM?

In landen met een warmer klimaat is dansen dé manier om elkaar buiten te ontmoeten. Zo dansen Colombianen samen salsa op straat, en dansen Italianen de Tarantella op het dorpsplein. In Nederland dansen we nauwelijks in het openbaar. Tijd voor verandering!

Dat is ook wat danser en buurtbewoner Lars Reen dacht. Hij organiseert bij RAUM danslessen onder de kappen van het Berlijnplein. Vier zomeravonden lang kun je hier terecht. Je bent niet verplicht om aan alle lessen mee te doen, je kunt gerust ook één les aansluiten.

Memory Dance | Dansen op het Berlijnplein
Lars Reen onder de perronkappen op het Berlijnplein

Over Lars Reen

Lars Reen (1993) is interdisciplinair kunstenaar, in 2015 afgestudeerd aan het AKV|St.Joost in Breda. In 2017 heeft hij met de improvisatiegroep van DansBrabant, MuDaChiefs, gespeeld in het Chasse Theater. Lars Reen maakt video-installaties, performances en muziek. Buiten zijn eigen atelier is hij werkzaam als onderwijsbegeleider in verschillende musea. Lars Reen heeft een YouTube-kanaal, waarop hij vertelt over zijn leven als jonge kunstenaar. Hiermee poogt hij de wereld van de beeldende kunst toegankelijker te maken.

4 lessen
Dans mee zo vaak je wilt

Les 1:
woensdag 27 juni
19:30 – 21:30 uur

Les 2:
woensdag 4 juli
19:30 – 21:30 uur

Les 3:
woensdag 11 juli
19:30 – 21:30 uur

Les 4,
tijdens Camping RAUM:
zaterdagavond 14 juli
19:30 – 21:30 uur

Facebook
Gratis, wees op tijd!
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search