Dansvoorstelling Wiek van Schweigman& bij RAUM - beeld: Jochem Jurgens
event

24/05

Maakpraat Wiek: Boukje Schweigman & Theun Mosk

Praat mee: op 24 mei gaan we in gesprek met de makers van dansvoorstelling Wiek. Tijdens de tweede editie van Maakpraat vraagt onze host Teddy Tops alles over de performance aan Boukje Schweigman en Theun Mosk. Ook jij kunt je vragen stellen, of gewoon meeluisteren.

Maakpraat is een terugkerend programma van RAUM, gehost door Teddy Tops. In een kort interview gerelateerd aan een kunstinstallatie, -project of voorstelling, graaft Teddy samen met de betreffende maker(s) naar de achtergrond en inspiratie van hun makerschap. Dat kan gaan over hun visie op de toekomst van de stad en uiteraard over het werk zelf: wat inspireert je om dit werk te maken, hoe ziet het maakproces eruit en wat is de aanleiding geweest?

In deze tweede editie van Maakpraat spreekt Teddy over de dansvoorstelling Wiek met Boukje Schweigman (artistiek leider Schweigman&) en Theun Mosk (scenograaf en lichtontwerper Schweigman&). Op donderdag 24 mei, voorafgaand aan de eerste voorstellingsavond van Wiek.

Over voorstelling Wiek

Schweigman& is een Utrechts theatergezelschap en maakt al jaren woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet. In de dansvoorstelling Wiek belanden drie dansers in een ruimte van horizontaal ronddraaiende wieken. Met zijn zeven meter lange bladen, zijn massief stalen frame en dankzij de 650 kilo wegende motor, draait deze wiek maar liefst 30 km per uur. Het gevaar is levensecht. De dansers raken erin gevangen. De toeschouwer wordt medeplichtig gemaakt aan een gevecht van de nietige mens tegen krachten die groter zijn dan zichzelf.

beelden: Jochem Jurgens

“De noodzaak om Wiek op dit moment te spelen is misschien nog groter dan in 2009. De wereld verandert zo snel en is gejaagder dan ooit. We hebben nauwelijks tijd, rust, bezinning of aandacht. Maar het gevoel van opgejaagd worden door een grotere kracht die maar door raast, is iets van alle tijden. Daarom is het zo waardevol om dit tijdloze thema opnieuw in het nu te plaatsen. Ons vijftienjarig bestaan is een mooie aanleiding om de mythevorming rond Wiek bij de kop te pakken en de voorstelling nieuw leven in te blazen.” (Boukje Schweigman)

Meer horen? We zien je graag bij Maakpraat!

Locatie: onder de tent van het Makershuis bij RAUM.

Speeldata voorstelling Wiek

24 mei t/m 26 mei en 29 mei t/m 2 juni: bij RAUM.
Kaartverkoop via Podium Hoge Woerd: via deze link.

Dansvoorstelling Wiek van Schweigman& bij RAUM - beeld: Jochem Jurgens

Een samenwerking van theatergezelschap Schweigman&, RAUM en Podium Hoge Woerd.

Maakpraat Wiek
Boukje Schweigman & Theun Mosk
Door Teddy Tops

Datum
Donderdag 24 mei

Inloop
19:45 uur

Programma
20:00 – 20:45 uur

Gratis!

Facebook
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search