event

20/11

Workshop: Maak je Utrechtse bezinningskaart

Maak en deel je eigen plek van bezinning in de stad! Tijdens deze workshop verzamelen en delen we verhalen die onderdeel worden van een kaart; een kaart van plekken in de stad die je kunt bezoeken als je op zoek bent naar een moment van reflectie. Aan het einde van WinterSense lopen we samen de gecreëerde bezinningsroute.

WinterSense

Bezinning is van waarde voor ons allemaal. Het bevordert de mentale gezondheid en versterkt de band tussen stadsbewoners en hun omgeving. Maar waar kun je tot rust komen en een moment nemen om te bezinnen? De een gaat naar een gebedshuis, de ander volgt yogalessen. Maar bezinnen kan je ook doen tijdens een goed gesprek met vrienden of op je favoriete bankje langs de grachten. Met WinterSense onderzoekt stadslab RAUM de behoefte en mogelijkheden voor bezinning in de stad.

De voorkamer

In samenwerking met de Voorkamer, gaan we op onderzoek uit naar de plek(ken) waar jij graag komt om even stil te staan bij het leven. Om deze bijzondere plekken vast te leggen en met elkaar te delen wordt een digitaal platform genaamd Elephant Trails gebruikt. Tijdens de workshop, gaan we samen een kaart kaart creëren van bezinningsplekken in de stad middels dit platform. Plekken die anders zijn, plekken met een bijzonder verhaal, plekken die ontdekt mogen worden. Je ontwerpt dus je eigen kaart, die onderdeel wordt van een gezamenlijke wandeling aan het einde van WinterSense. 

*De workshops worden in het Nederlands en Engels gegeven. 

Foto: Buurtour @De Voorkamer

Data
20 november
4 december
18 december
22 januari 

Tijdschema
12:45 uur: aanvang/inloop
13:00 uur: start programma
15:00 uur: einde

Locatie
Venster, Berlijnplein 

Tickets
€2,50

De workshop wordt in het Nederlands en Engels gegeven.

Voor dit programma dien je in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Wij vragen iedereen rekening te houden met de huidige maatregelen die gelden vanuit het RIVM.

 

Facebook TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search