event

20/12

Living Apart Together: Dreaming of Syria (afgelast)

Shaza Hayek & Mohammed Alissa, Anan Al-Kadamani en Waseem Alkahadraa & Lisette van de Laak nemen je mee in hun persoonlijke verhalen over eenzaamheid en heimwee naar een oude stad.

Voor dit programma koop je een ticket per ronde. Reserveren is verplicht. Twee rondes bijwonen? Dan koop je twee losse tickets. Let op: per ronde zijn er maximaal 20 tickets beschikbaar voor €5 inclusief een consumptie. Het programma voldoet aan alle geldende COVID-19 maatregelen en bezoekers worden verzocht een mondkapje op te houden tijdens het concert.

Ronde 1: 14.00 – 14.30 Shaza Hayek & Mohammed Alissa + Anan Al-Kadamani
Ronde 2: 14.45 – 15.05 Waseem Alkahadraa & Lisette van de Laak
Ronde 3: 15.20 – 15.50 Shaza Hayek & Mohammed Alissa + Anan Al-Kadamani
Ronde 4: 16.05 – 16.25 Waseem Alkahadraa & Lisette van de Laak

Shaza Hayek & Mohammed Alissa (zang & percussie)
Shaza Hayek is in Syrië geboren. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium van Damascus in Arabische klassieke muziek en westerse klassieke muziek. Shaza trad zowel in Syrië als andere Arabische landen en sinds 5 jaar ook in Nederland op met kleine ensembles en grote orkesten.

Anan Al-Kadamani (viool)
Anan is een autodidactische musicus / violist die zelf op 15-jarige leeftijd viool begon te spelen, later werd hij student aan het Conservatorium van Damascus. In Syrië was hij onderdeel van verschillende Syrische bands en orkesten. Nu bouwt hij aan zijn muzikale carrière in Nederland.

Waseem Alkahadraa & Lisette van de Laak (beatbox & dwarsfluit) 
In 2015 kwam Waseem naar Nederland gevlucht door de oorlog in Syrië. Hij werd lid van de Beatbox International community en in oktober 2020 bereikte hij de top 8 van de Syrische beatbox kampioenschappen. Hij treed op samen met Lisette van de Laak, muziekdocente en muzikante. Zij begeleid Waseem op dwarsfluit.

Dit programma was onderdeel van Le Guess Who? ON/OFF (14&15 november 2020) maar werd verplaatst vanwege COVID-19 maatregelen.

Dreaming of Syria
Stichting Dreaming of Syria (bekend van o.a de Dabke Nights) bedenkt en programmeert culturele programma’s die de inclusie van niet-Westerse bezoekers en performers stimuleren. In opdracht van RAUM heeft Dreaming of Syria een aantal bekende en minder bekende artiesten uitgenodigd die zich aangesproken voelen door het thema van Living Apart Together: eenzaamheid. Want als je door oorlog alles in je leven moet achterlaten, zijn eenzaamheid en heimwee niet te voorkomen.

Living Apart Together
Stadslab RAUM presenteert van 13 november t/m 7 maart Living Apart Together. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties doet RAUM een stadsonderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. Onderdeel van Living Apart Together is een uitgebreid cultureel programma en een expositie met nieuw werk van makers uit verschillende disciplines, waaronder social design, spoken word en architectuur. De expositie is doorlopend op het Berlijnplein te bezoeken, toegang is gratis.

Meer weten? Ga naar raumutrecht.nl/livingaparttogether

Zondag 20 december
Ticketprijs: €5 incl. servicekosten en consumptie
Locatie: Venster

TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search