event

02/03

Online Dialoog: Super Solo #3 in liefdevolle verhouding

Utrecht in Dialoog brengt je (online) in contact met stadsgenoten die je niet vanzelfsprekend zou tegenkomen. In de serie ‘Super Solo’ gaan we in gesprek over de status ‘alleenstaand’. Tijdens de komende editie gaat het over in liefdevolle verhouding tot anderen staan. Tijdens de gesprekken staat nieuwsgierigheid naar andere mensen en zienswijzen voorop.

Super Solo #3: in liefdevolle verhouding
Wist je dat in Utrecht is nu al 51,7% van de bewoners alleenstaand is? In de toekomst wordt dat percentages nog hoger, aldus het CBS. Dat we met meer alleenstaanden zijn in de stad heeft allerlei praktische gevolgen. De huizenmarkt wordt krapper (minder mensen wonen in meer woningen) en ook de eenzaamheid in de stad neemt mogelijk toe. Eenzaam en alleen zijn niet hetzelfde: eenzaamheid is een gevoel, terwijl alleen zijn ook een liefdevolle keuze kan zijn. Hoe zit dat bij jou? Wat betekent super solo voor ons eigen leven, onze relaties en hoe we ons liefdevol verbinden met anderen in de toekomst? Ga mee op ontdekkingsreis, deel je verhaal en luister naar wat anderen ontdekt hebben.

Ook als alleenstaande ben je verbonden met anderen. De ene verhouding is natuurlijk intiemer dan de andere. De hokjes ‘vriendschap’ en ‘liefde’ en ‘huwelijk’ en ‘partner’ en ‘gezin” passen niet iedereen. Er komen meer vloeibare en meervoudige vormen van relaties. Van een oma adopteren, ‘buddy’, ‘extended family’ tot een groene community en gemeenschap voor polyamoristen. Hoe verhoud jij je tot anderen? Welke verhoudingen passen bij wie jij bent als mens? En waarvoor zou je de vrije status ‘alleenstaand’ opgeven? Doe met ons mee voor een inspirerend gesprek over je leven als alleenstaande in liefdevolle verhouding tot anderen. Deel je ervaringen en luister naar die van anderen in deze onlinedialoog. Meld je aan via utrechtindialoog.nl. 

Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog brengt je in contact met stadsgenoten die je niet vanzelfsprekend zou tegenkomen. Vanaf je computer, video of smartphone ga je via online Zoomsessies in gesprek met zes tot acht anderen, onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen rondom het thema onze ervaringen, hoop en wat we willen doen volgens de dialoogmethodiek. Nieuwsgierigheid naar andere mensen en zienswijzen staat voorop! 

Living Apart Together
Stadslab RAUM presenteert van 13 november t/m 7 maart Living Apart Together. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties doet RAUM een stadsonderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. Onderdeel van Living Apart Together is een uitgebreid cultureel programma en een expositie met nieuw werk van makers uit verschillende disciplines, waaronder social design, spoken word en architectuur. De expositie is doorlopend op het Berlijnplein te bezoeken, toegang is gratis.

Meer weten? Ga naar raumutrecht.nl/livingaparttogether

Dit is een gratis programma.

Als je je aanmeldt ontvang je voor aanvang van de dialoog een loginlink en een wachtwoord. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op. 

Facebook AANMELDEN
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search