event

02/02

Living Apart Together: Super Solo #2 over opvoeden & zorgen (online)

Utrecht in Dialoog brengt je (online) in contact met stadsgenoten die je niet vanzelfsprekend zou tegenkomen. In de serie ‘Super Solo’ gaan we in gesprek over de status ‘alleenstaand’. We praten over alleen op ontdekking gaan (1 december), alleen opvoeden & zorgen voor anderen (2 februari) en alleen in liefdevolle verhouding met anderen treden (2 maart). Tijdens de gesprekken staat nieuwsgierigheid naar andere mensen en zienswijzen voorop!

Super Solo #2: over opvoeden & zorgen
Wist je dat in Utrecht is nu al 51,7% van de bewoners alleenstaand is? Tel daarbovenop nog 5,8% eenoudergezinnen, waaronder mensen die gescheiden zijn. In de toekomst worden die percentages nog hoger, aldus het CBS. Dat we met meer alleenstaanden zijn in de stad heeft allerlei praktische gevolgen. De huizenmarkt wordt krapper (minder mensen wonen in meer woningen) en ook de eenzaamheid in de stad neemt mogelijk toe. Eenzaam en alleen zijn niet hetzelfde: eenzaamheid is een gevoel, terwijl alleen zijn met opvoeden en zorgen ook een keuze kan zijn. 

Hoe zit dat bij jou? Wat betekent super solo voor ons eigen leven en voor hoe we samen opvoeden en zorgen in de toekomst? Ga mee op ontdekkingsreis, deel je verhaal en luister naar wat anderen ontdekt hebben.

Je kent het gezegde vast: it takes a village to raise a child. Alleen je kind(eren) opvoeden en/of alleen voor ouders of andere familieleden zorgen is een grote verantwoordelijkheid. Toch zijn er aardig wat Utrechters voor wie alleen opvoeden of alleen zorgen de normaalste zaak van de wereld is. Hoe zit dat bij jou en hoe pak jij dit aan? Met wie deel jij het opvoeden en zorgen en wat brengt dit? Wat is jouw ideaal als het gaat om opvoeden en zorgen? Doe met ons mee voor een inspirerend gesprek over als zorgen voor kinderen en familie. Deel je ervaringen en luister naar die van anderen in deze onlinedialoog.

Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog brengt je in contact met stadsgenoten die je niet vanzelfsprekend zou tegenkomen. Vanaf je computer, video of smartphone ga je via online Zoomsessies in gesprek met zes tot acht anderen, onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen rondom het thema onze ervaringen, hoop en wat we willen doen volgens de dialoogmethodiek. Nieuwsgierigheid naar andere mensen en zienswijzen staat voorop! 

Living Apart Together
Stadslab RAUM presenteert van 13 november t/m 7 maart Living Apart Together. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties doet RAUM een stadsonderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. Onderdeel van Living Apart Together is een uitgebreid cultureel programma en een expositie met nieuw werk van makers uit verschillende disciplines, waaronder social design, spoken word en architectuur. De expositie is doorlopend op het Berlijnplein te bezoeken, toegang is gratis.

Meer weten? Ga naar raumutrecht.nl/livingaparttogether

Dit is een gratis programma.

Als je je aanmeldt ontvang je voor aanvang van de dialoog een loginlink en een wachtwoord. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op. 

Facebook AANMELDEN
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search