event

10/01–31/01

Living Apart Together: Op de koffie

Hét stadsgezelschap van Leidsche Rijn, het Nieuw Utrechts Toneel (NUT), komt in januari op bezoek bij 12 huiskamers in de stad! Op de koffie is een theatrale huiskamervertelling over eenzaamheid, sociale drempels en verbinding, gemaakt op basis van gesprekken met bewoners van Rijnsche Maan, onderdeel van Lister, in Leidsche Rijn. Lister begeleidt mensen van wie het leven (tijdelijk) ontwricht is geraakt door een psychische kwetsbaarheid, biedt ondersteuning en als het nodig is ook huisvesting. GGZ-etiket of niet: is er een groot verschil tussen wat zich afspeelt in de hoofden van de cliënten en hun buurtbewoners?

Even vragen hoe het gaat, luisteren naar het verhaal van een ander, kortom: even ‘inchecken’. Zou dat een manier kunnen zijn om onze toenemende eenzaamheid tegen te gaan? Om in contact te blijven met mensen die zich moeilijk kunnen verbinden met mensen en de maatschappij? Door samen te praten over de lastige dingen in het leven?

Op de koffie is een theatrale huiskamervertelling van hét stadsgezelschap van Leidsche Rijn, het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) over eenzaamheid, sociale drempels en verbinding. De voorstelling is gemaakt op basis van gesprekken met bewoners van Rijnsche Maan, onderdeel van Lister, in Leidsche Rijn. Lister begeleidt mensen van wie het leven (tijdelijk) ontwricht is geraakt door een psychische kwetsbaarheid, biedt ondersteuning en als het nodig is ook huisvesting.

Is het misschien een gevoel van eenzaamheid wat ons bindt? En hoe kunnen we daar, zonder al te veel ongemak en schaamte, met elkaar over praten? Op de koffie is soms pijnlijk herkenbaar, maar vaker troostrijk en verbindend. Een pleidooi om vaker bij iemand op de koffie te gaan.

NUT bij jou op de koffie?
In december 2020 en januari 2021 trekt een gezelschap van drie makers van het NUT langs 24 huiskamers in Leidsche Rijn en Utrecht. Uiteraard volgens de geldende coronamaatregelen.

Iedere speeldag van drie voorstellingen eindigt met een ontmoeting bij RAUM op het Berlijnplein. Daar ontmoet je de andere huishoudens van die dag en kun je napraten over wat je thuis gezien en gehoord hebt.

Wat zijn de speeldata en hoe werkt het?
Per speeldag kan Het Nut drie woonkamers bezoeken met de voorstelling. De voorstelling kan alleen plaatsvinden op basis van wederzijds vertrouwen wat betreft het in acht nemen van de coronamaatregelen voor jouw en onze gezondheid.

Om mee te doen koop je voor jouw huishouden een ticket. Je koopt dus een ticket per huishouden, niet per persoon. Een huishouden kan bestaan uit 1-12 personen, mits je met elkaar in een huis in Utrecht woont. Het is belangrijk dat in huis genoeg ruimte is om 1,5 meter afstand te houden. Het NUT komt met maximaal drie mensen langs. Nadat je een ticket hebt aangeschaft nemen we per e-mail contact met je op voor aanvullende informatie over je adres en woonkamer. In de week voorafgaand aan de voorstelling bij jou thuis belt Het NUT om laatste details van het bezoek door te nemen, waaronder een gezondheidscheck.

Zondag 10 januari
11.00 – 12.30 uur
13.00 – 14.30 uur
15.00 – 16.30 uur
samenkomst bij RAUM: 17.00 uur

Zondag 17 januari
11.00 – 12.30 uur
13.00 – 14.30 uur
15.00 – 16.30 uur
samenkomst bij RAUM: 17.00 uur

Zondag 24 januari
11.00 – 12.30 uur
13.00 – 14.30 uur
15.00 – 16.30 uur
samenkomst bij RAUM: 17.00 uur

Zondag 31 januari
11.00 – 12.30 uur
13.00 – 14.30 uur
15.00 – 16.30 uur
samenkomst bij RAUM: 17.00 uur

Nieuw Utrechts Toneel
Op de koffie is gemaakt door theatermaker en regisseur Mariella van Apeldoorn van Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel), het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Vanuit thuisbasis Leidsche Rijn maakt Het NUT voorstellingen in de wijk, de stad, de rest van het land en daarbuiten. Je ziet ze overal: in de buitenlucht, op bijzondere locaties en desnoods in theaters.

Living Apart Together
Stadslab RAUM presenteert van 13 november t/m 7 maart Living Apart Together. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties doet RAUM een stadsonderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. Onderdeel van Living Apart Together is een uitgebreid cultureel programma en een expositie met nieuw werk van makers uit verschillende disciplines, waaronder social design, spoken word en architectuur. De expositie is doorlopend op het Berlijnplein te bezoeken, toegang is gratis.

Meer weten? Ga naar raumutrecht.nl/livingaparttogether

Locatie: in jouw woonkamer!

Ticketprijs: €25 incl. servicekosten per huishouden.

Check de beschrijving voor alle speeldata en tijden.

TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search