expositie

14/11

Living Apart Together: Le Guess Who? x Dreaming of Syria

Op 14 & 15 november 2020 presenteert Le Guess Who? ON/OFF, een hybride evenement bestaande uit een online televisiekanaal en een liveprogramma in Utrecht, geheel in het teken van Nederlandse acts op vertrouwde én nieuwe locaties door de hele stad. Onderdeel van het OFF programma is een exclusief muziekprogramma van Syrische performers bij RAUM.

Let op: per ronde zijn er maximaal 20 tickets beschikbaar voor €5 inclusief een consumptie. Het programma voldoet aan alle geldende COVID-19 maatregelen. Tickets zijn binnenkort beschikbaar.

Dit programma is onderdeel van Living Apart Together:, een stadsonderzoek, expositie en programma rondom eenzaamheid in grote steden. Shaza Hayek & Mohammed Alissa, Anan Al-Kadamani en Waseem Alkahadraa & Lisette van de Laak nemen je tijdens LGW ON/OFF mee in hun persoonlijke verhalen over eenzaamheid en heimwee naar een oude stad.

Shaza Hayek & Mohammed Alissa (zang & percussie)
Shaza Hayek is in Syrië geboren. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium van Damascus in Arabische klassieke muziek en westerse klassieke muziek. Shaza trad zowel in Syrië als andere Arabische landen en sinds 5 jaar ook in Nederland op met kleine ensembles en grote orkesten.

Anan Al-Kadamani (viool)
Anan is een autodidactische musicus / violist die zelf op 15-jarige leeftijd viool begon te spelen, later werd hij student aan het Conservatorium van Damascus. In Syrië was hij onderdeel van verschillende Syrische bands en orkesten. Nu bouwt hij aan zijn muzikale carrière in Nederland.

Waseem Alkahadraa & Lisette van de Laak (beatbox & dwarsfluit) 
In 2015 kwam Waseem naar Nederland gevlucht door de oorlog in Syrië. Hij werd lid van de Beatbox International community en in oktober 2020 bereikte hij de top 8 van de Syrische beatbox kampioenschappen. Hij treed op samen met Lisette van de Laak, muziekdocente en muzikante. Zij begeleid Waseem op dwarsfluit.

Tijdschema 
13.45 – 14.00 / inloop
14.00 – 14.30 / Shaza Hayek & Mohammed Alissa + Anan Al-Kadamani
14.30 – 14.45 / in/uitloop
14.45 – 15.05 / Waseem Alkahadraa & Lisette van der Laak
15.05 – 15.20 / in/uitloop
15.20 – 15.50 / Shaza Hayek & Mohammed Alissa + Anan Al-Kadamani
15.50 – 16.05 / in/uitloop
16.05 – 16.25 / Waseem Alkahadraa & Lisette van de Laak
16.25 – 16.40 / in/uitloop

Dreaming of Syria
Stichting Dreaming of Syria (bekend van o.a de Dabke Nights) bedenkt en programmeert culturele programma’s die de inclusie van niet-Westerse bezoekers en performers stimuleren. In opdracht van RAUM/LGW heeft Dreaming of Syria een aantal bekende en minder bekende artiesten uitgenodigd die zich aangesproken voelen door het thema van Living Apart Together: eenzaamheid. Want als je door oorlog alles in je leven moet achterlaten, zijn eenzaamheid en heimwee niet te voorkomen.

Living Apart Together
Stadslab RAUM presenteert van 13 november t/m 7 maart Living Apart Together. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties doet RAUM een stadsonderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. Onderdeel is een expositie met nieuw werk van makers uit verschillende disciplines, waaronder social design, spoken word, architectuur en motion design. Deelnemende makers zijn: Siba Sahabi (o.a. in samenwerking met Chris Rijksen), Ozan Aydogan (o.a. in samenwerking met High on Type), De Reuringdienst, Circus Family, Jasper Zehetgruber & Marvin Unger en William Knies. De expositie Living Apart Together is tijdens Le Guess Who? ON/OFF doorlopend op het plein van RAUM te bezoeken (entree: gratis). 

Living Apart Together: Le Guess Who? x Dreaming of Syria
Zaterdag 14 november
RAUM/Venster
Toegang €5,- incl consumptie

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search