event

29/11

Living Apart Together: Bosbaden

Al sinds de jaren '80 kent Japan een bijzonder medicijn om met je innerlijke kern in contact te komen: shinrin-yoku. De letterlijke vertaling is ‘bosbaden’, oftewel je onderdompelen in de natuur. De filosofie van dit medicijn is simpel: de natuur heeft alles in huis om je mentaal én lichamelijk tot rust te laten komen. Haal die wandelschoenen uit de kast, trek je winterjas aan en ervaar met natuurcoach Daniëlle Langendijk de kracht van het Bosbaden!

Maar hoe doe je dat, Bosbaden? Gelukkig word je hier tijdens de Bosbaden wandelingen in begeleid door natuurcoach Daniëlle Langendijk. Zij zal je vertellen én laten ervaren wat het effect kan zijn van deze Japanse way-of-life. Wat we alvast kunnen verklappen dankzij studies: je hartslag gaat omlaag, je wordt rustig en je hersenen maken nieuwe zenuwpaden aan. Dat is goed nieuws, want nieuwe zenuwpaden helpen je om creatiever te zijn en bijvoorbeeld oude gedragspatronen beter los te kunnen laten. Op de lange termijn kan shinrin-yoku helpen om depressieve klachten te verminderen. Kortom, heel fijne effecten. Haal die wandelschoenen uit de kast, trek je winterjas aan en ervaar met natuurcoach Daniëlle Langendijk de kracht van het Bosbaden!

Daniëlle Langendijk
Daniëlle Langendijk is natuurcoach en brengt jonge mensen weer “in beweging”. Dat doet ze door letterlijk samen met je te wandelen, maar ook figuurlijk door de inzichten die je krijgt. De natuur is dus haar praktijk. Naast natuurcoach is Daniëlle ook coördinator van de Gezonde Wijkalliantie Leidsche Rijn Vleuten-De Meern.

“Het is mooi om te zien dat mensen in de natuur dichter bij zichzelf komen, ontspannen en met een frisse blik nieuwe stappen zetten.” – natuurcoach Daniëlle

Living Apart Together
Stadslab RAUM presenteert van 13 november t/m 7 maart Living Apart Together. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties doet RAUM een stadsonderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. Onderdeel van Living Apart Together is een uitgebreid cultureel programma en een expositie met nieuw werk van makers uit verschillende disciplines, waaronder social design, spoken word en architectuur. De expositie is doorlopend op het Berlijnplein te bezoeken, toegang is gratis.

Meer weten? Ga naar raumutrecht.nl/livingaparttogether

Zondag 29 november
Tijd: 10.30 – 12.00 uur
Ticketprijs: €15 incl. servicekosten
Locatie: Landgoed Beerschoten/Houdringe, de Bilt*
Overige data: 29/1, 25/2

*Uiterlijk drie dagen van tevoren ontvang je van Daniëlle het exacte punt waar we verzamelen op locatie.

 

Facebook TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search