event

22/01

Workshop: Latin Dance – Contemplation Through Movement

Tijdens WinterSense volg je de Latin Dance workshop Contemplation Through Movement, waarin je leert om in het nu te zijn, op elkaar te vertrouwen, los te laten en je over je angsten heen te zetten. Je kunt kiezen tussen diverse Latijns-Amerikaanse dansstijlen zoals Bachata Sensual, Salsa Cubana, Salsa LA en Kizomba. Gedurende WinterSense verandert het Berlijnplein op vrijdagmiddag in een dansvloer.

WinterSense

Tijdens WinterSense onderzoeken we verschillende vormen van bezinnen. Daarvoor transformeert het terrein deze winter tot een alternatieve stedelijke retraite, waarin je de ruimte krijgt om in diverse programma’s te reflecteren en tot nieuwe inzichten te komen. Bij bezinnen denk je misschien al snel aan mediteren op een kleedje, wierook en thee. Maar tijdens Latin Dance – Contemplation Through Movement, kom je al bewegend in hogere sferen! Tijdens de workshop van Abrahan Torres (Equador) leer je dat dans over meer dan vermaak gaat en je juist uitdaagt om op een actieve manier te bezinnen.

DANS ALS SPIRITUELE BEOEFENING
De Latijns-Amerikaanse dans vindt zijn oorsprong bij inheemse volkeren van Zuid-Amerika, Afrika en het Caribisch gebied. Zij gebruikten dans als een spirituele beoefening, bijvoorbeeld voor het uitbeelden van scheppingsverhalen, voorkomen van rampen of het eren van goden. Ook al heeft de dans tegenwoordig een andere vorm en doel, toch heeft het iets vanuit een vroegere oorsprong.

Data
22 januari, 13.00-15.00 uur 

Locatie 
RAUM, Berlijnplein 520, Utrecht

Entree
De workshops zijn gratis. Workshops worden gegeven in het Engels. Let op: locatie is Berlijnplein, tegenover Wijkrestaurant Venster. 

Wij vragen iedereen rekening te houden met de huidige maatregelen die gelden vanuit het RIVM.

 

Facebook TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search