Lancering RAUM 1 juli
event

01/07

Lancering RAUM

Yay! Op 1 juli is de lancering van RAUM. We willen die dag samen met jou vieren dat Utrecht met RAUM een grote maakplaats voor kunst, design & technologie rijker is! Ben je erbij?

Wat kan ik er doen?

De lancering is een grote proeftuin waar je als een Sjakie in de Chocoladefabriek doorheen kan struinen. Overal is wat te beleven, bekijken en te doen. Van workshops gegeven door makers tot previews van voorstellingen, en van picknick in de tuin met muziekoptredens tot The Canorgraphy Machine van Studio Roos Meerman. Ook kun je als 1 van de eersten het Makershuis bezoeken, dat die dag officieel opent.

Lancering RAUM op 1 juli

Workshops

Designer Groentes
Food designer Chloé is op zoek naar bizarre wensen voor gewassen van de toekomst, waarmee ze in het Food Lab kan experimenteren. Deel je meest bizarre wensen in deze workshop.

Urbanauts
Er komt een haven met boten waarop je over het Berlijnplein kunt rijden… echt! Het Italiaanse architectencollectief Orizzontale gaat het bouwen. Jij kunt nu al meehelpen met het meest iconische deel: de vlag!

Je steen(tje) bijdragen
Help Gewildgroei mee met door de eerste stenen te leggen voor een natuurlijk ecosysteem op het Berlijnplein. Gewildgroei laat zich voor dit kunstwerk inspireren door de iconische eco-architect Le Roy, waarvan je een docu kunt bekijken in de Gewildgroei-bus.

Lampion & lichtsculptuur maken
Hoe maak je een traditionele lampion van wilgentenen en rijstpapier? Leer de fijne kneepjes van deze oosterse techniek als handige voorbereiding op het Vuur van Sint Maarten (3 november).

Kunst

Job Wouters & Gijs Frieling (live mee maken)
Het Makershuis is als een onbeschreven blad dat ernaar hunkert om beschreven te worden. Kunstenaars Job Wouters en Gijs Frieling gaan de buitenkant van het huis omtoveren tot eclectisch 1000-en-1-nacht-vogelwereld. Ze starten tijdens de lancering.

Kunstacademie Expo
Tientallen kids exposeren hun kunstwerken die ze samen met kunstenaar Jochen Lange hebben gemaakt. Een voorproefje op de KinderKunstKermis in augustus.

The Canorgraphy Machine
The Canorgraphy Machine van Roos Meerman komt naar RAUM! De installatie visualiseert audiotrillingen van bijvoorbeeld muziek of geluidsopnames in een patroon op textiel of papier. Roos laat je zien hoe de machine werkt. Ook verkoopt ze de prachtige resultaten. Gaat dat zien en meemaken!

De Denderende Tijd (theater)
Een voorstelling, diner en escape-spel in één. Ze geven je graag een preview van deze ‘theatrale thriller over een aanslag op de tijd’. Er zijn er twee: 14.20 – 14.35 uur & 16.45 – 17.00 uur

Struinen & grasduinen

Le Bazarre x RAUM makersmarkt (markt)
Op de makersmarkt vind je een selectie van Nederlands tofste (product)ontwerpers, illustratoren en grafisch ontwerpers. Zij exposeren en verkopen er hun mooiste werk.

Het Makershuis (tour)
Ga als eerste het Makershuis in tijdens een tour van ontwerperscollectief Woonpioniers. Leer er meer over het bijzondere, duurzame ontwerp. 14:00 – 14:20 en 15:15 – 15:35 uur

Picknicken op het Berlijnplein (eten & drinken)
KunstSmaak verzorgt met ‘urban foodwaste’ de lekkerste picknickpakketten. Elephant Trunk zorgt voor koffie, thee en de zomerse borrel.

Muziek

Servië (muziek)
RAUM heeft een primeur met het eerste optreden van de Utrechtse band Servië, nadat ze onlangs een plaat hebben opgenomen. Klinkt als: Talking Heads en The Growlers. 14:45 – 15:15 uur

Het Gloren (muziek)
Op het gloednieuwe album Overvloed brengt muzikant en kunstenaar Floris Schrama een ode aan ‘het heerlijke lichaam van Moeder Aarde’. Klinkt als: de rauwe Spinvis. 13.30 – 14.00 uur akoestisch en 16.00 – 16.30 uur met band

Meer voorproefjes
Ook makers in residence Wouter Corvers & Bouke Bruins en Yi-Ling Hung verzorgen een workshop en performance tijdens de lancering van RAUM. Maker in residence Koen Fraijman is te vinden op de Le Bazarre makersmarkt.

12.00 – 18.00 uur
Berlijnplein Utrecht
Gratis entree

Facebook
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search