event

07/05

Kluscafé: Timmer je eigen Buurtbankje

Bijna iedereen lijkt behoefte te hebben aan iets meer woonruimte. Een makkelijke en leuke manier om dat voor elkaar te krijgen, is om je te richten op de publieke ruimte om je woning heen. Doe mee met deze klusmiddag en maak je eigen (buurt)bankje!

In samenwerking met Buurtbankjes organiseren we een kluscafé. Hier timmer je in een middag je eigen Buurtbankje! We dagen je uit om de mouwen op te stropen en je eigen toffe bankje te maken. We maken daarbij gebruik van geleefde (rest)materialen van Buurman Utrecht. Zo wordt ieder bankje duurzaam en uniek! De begeleiding is in handen van niemand minder dan Maarten Slot, expert in hergebruik van materialen en medebedenker van de Utrechtse Brommerbios.

Niks moet natuurlijk, maar het zou heel leuk zijn als de bankjes belanden op de stoep of balkon. Zo wordt het een uitnodigende plek waar je gezellig met buurtgenoten wat kan eten of drinken.

Buurtbankjes Dag

Enthousiast geworden? We moedigen je dan ook meteen aan om mee te doen aan De Buurtbankjes Dag op 22 mei. Het werkt heel simpel. Je kunt een bankje openen via de website. Bedenk even wat je serveert, open ramen en deuren en nodig vooral je buren uit!

Ticket reserveren

Een ticket reserveren a €35,- (lunch + materialen) voor het kluscafé doe je via buurtbankjes.nl

HUISHONGER

Huishonger is een expositie en programma over het falende woonbeleid en de blijvende honger naar een passend huis. Bezoek tussen half april en eind mei een absurdistisch makelaarskantoor, bouw vliegende luchtkastelen, ontdek je eigen woonketen en bekijk de collectie protestborden van het woonprotest in Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

Kluscafé: maak je eigen (buurt)bankje

Zaterdag 7 mei
13.00-14.00 uur lunch
14.00-17.00 uur bankjes maken

Ticket reserveren doe je via
onderstaande link
Prijs: €35,- + servicekosten

Facebook TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search