event

20/11

Workshop: keramiek voor kinderen (en ouders)

Tijdens deze workshop krijgen ook de kleintjes onder ons de ruimte om te bezinnen door met de handen bezig te zijn. Er wordt gereflecteerd en unieke vormen gekleid, onder begeleiding van beeldend kunstenaar Ischa Kempka. Je kunt de workshop ook samen met je kind volgen!

‘In een workshop van een uur maken de kinderen een bloempotje voor iemand die ze dierbaar is. Wie vind je heel lief? Is er iemand die je wil bedanken? Met deze persoon in je achterhoofd maak je een bloempotje, en versier je die met gebruik van verschillende technieken. Denk aan tekenen in de klei, stempelen, drukken, krassen. Als het werk af is wordt het voor je gestookt in een echte keramiekoven. Op een afgesproken ophaaldag is het werk weer op te halen, maar voordat het mee naar huis mag planten we een klein plantje in je zelfgemaakte bloempot en kun je je werk eventueel nog beschilderen. ‘

Mediteren is ook goed voor kinderen. Het helpt je kind ontspannen, eigen energie bij zichzelf te houden en te focussen. Maar dat hoeft natuurlijk niet te beteken dat je kleine een half uur met gesloten ogen op een yoga matje moet gaan liggen. Integendeel! Door met de handen bezig te zijn, vooral met natuurlijke materialen, stimuleer je rust, focus en de fantasiewereld. 

Ischa Kempka

Tijdens deze workshop gegeven door beeldend kunstenaar Ischa Kempka, krijgen ook de kleintjes onder ons de ruimte om te bezinnen. Bezinning kan klinken als een groot thema, maar door de inzet van het materiaal klei wordt het simpel gemaakt, zelfs voor de allerkleinsten. Boetseren, ontdekken, spelen en ontstressen terwijl je beelden maakt. Onder begeleiding van Ischa Kempka kunnen kinderen hun fantasie verkennen. En hoe leuk is het om de belevingswereld van je kindje te ervaren door zelf ook mee te doen! Na afloop worden alle beelden meegenomen door de kunstenaar naar het atelier om af te bakken. Aan het einde van WinterSense kunnen de keramieken werken tijdens een gezamenlijk moment worden opgehaald. 

Deze workshop is voor kinderen van 5 – 12 jaar.

Datum
20 november
4 december
18 december 
8 januari
22 januari 

Tijdschema
10:15 uur: aanvang/inloop
10:30 uur: start programma
11:30 uur: einde

Locatie
Venster

Tickets
€2,50 

Deze workshop is voor kinderen van 5 – 12 jaar.

Voor dit programma dienen de ouders in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Wij vragen iedereen rekening te houden met de huidige maatregelen die gelden vanuit het RIVM.

Facebook TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search