RAUM en Het Huis organiseren Kafe #2 The Future is Female
event

28/11

KAFE #1

Dinsdagavond 28 november praten we tijdens de eerste editie van KAFE met een nieuwe generatie makers uit de ontwerp- en theaterwereld. Makers die de dwingende noodzaak voelen om vanuit een flinke learning-by-doing mentaliteit een bijdrage te leveren aan de wereld. In 1917 hadden de leden van De Stijl óók een sterk gevoel dat de wereld moest veranderen. Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg en Piet Mondriaan ontwikkelden, gedreven door idealen voor een betere wereld, een manifest voor een nieuwe abstracte beeldtaal. Honderd jaar na dato heeft hun visie nog steeds impact.

DE STIJL 2.0

Een voorstelling, performance, installatie of product; de denkwijze van deze zogenoemde gamechangers raakt vaak opvallend nauw aan de beweging van De Stijl, zo’n honderd jaar geleden. Immers, de oprichters van De Stijl (waaronder Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg en Piet Mondriaan) hadden anno 1917 óók een sterk gevoel dat de wereld moest veranderen. Zij vormden, op hun (abstracte) manier, een beweging waarin niet een discipline centraal stond, maar een overkoepelend manifest. Een manifest als motor van een beweging.

Kunnen we opnieuw zo’n beweging vormen die De Stijl zo ontzettend succesvol maakte? Wat is daarvoor nodig? In andere woorden: hoe ontketenen we – samen – een creatieve revolutie? We bespreken het in de eerste editie van KAFE, door in gesprek te gaan met de nieuwe generatie radicale makers!

GASTEN

Lonny van Ryswyck (design, Atelier NL)
Suzanna Jansen (literatuur, Het Pauperparadijs)
Overtreders W (design, o.a. Paviljoen op Dutch Design Week 2017)

MODERATOR 2.0

Danielle Arets (Design Academy Eindhoven)

KAFE

In deze eerste editie van KAFE praten we in cafésetting (!) met makers die er anno 2017 in slagen om ongebruikelijke, verbindende en soms choquerende alternatieven aan te dragen voor de problemen van deze tijd. Wie weet leidt deze samenscholing van creatieve geesten tot een nieuw manifest of een andere vorm van actie. Het Huis en RAUM slaan de handen ineen om makers van nu ruimte te bieden middels een podium en gesprek. Ook in 2018!

Inloop: 19.30 uur
€5,- VVK / €7,50 deurverkoop
tickets

Website
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search