event

15/12

Instagram Live Sessie met We Make Carpets

Kunstenaarscollectief We Make Carpets ontwierp voor WinterSense vier Bamboo Pavilions op het terrein van RAUM. Via een Instagram Live Sessie gaat host Esteban Van Der Wolf vanuit RAUM een klein half uur met hen in gesprek over deze installaties, hun kenmerkende manier van werken en het thema van WinterSense; bezinning in de stad.

WINTERSENSE

Is er een plek in de stad waar we niets hoeven en stil kunnen staan bij het leven? Hoe ziet die plek eruit? En zijn we dan het liefst alleen of juist samen? Dit zijn vragen waar we met WinterSense onderzoek naar doen. Vanaf vrijdag 19 november t/m 30 januari vind je op het Berlijnplein kunstinstallaties van We Make Carpets en Goede Vrijdag en elke vrijdag en zaterdag zijn er workshops en performances rondom het thema bezinning.

BEZINNING EN DE STAD
Bezinnen betekent voor iedereen iets anders. De een gaat naar een gebedshuis, de ander volgt yogalessen. Maar bezinnen kun je ook doen tijdens een goed gesprek met vrienden. Met WinterSense onderzoekt stadslab RAUM de behoefte aan en mogelijkheden voor bezinning in de stad. De publieke opening vond plaats op vrijdag 19 november met o.a. een derwisj dans performance van Ahmad Alkhatib en een voordracht van dichter Ingmar Heytze. De poëtische teksten van Ingmar Heytze vormen tevens de basis van de WinterSense campagne en vind je terug op het Berlijnplein.

KUNSTINSTALLATIES OP HET BERLIJNPLEIN
Op het Berlijnplein vind je de hele winter de ruimtelijke installatie Bamboo Pavilions ontworpen door We Make Carpets. Hier vind je ruimte om stil te staan, te reflecteren en dromen. Als laagdrempelige en licht komische aanvulling op de installatie(s) van We Make Carpets maakte ontwerpbureau Goede Vrijdag een Goede Voornemens Generator, waar je – na betaling van €0,25 cent- een goed voornemen kunt kopen.

Instagram Live Sessie met We Make Carpets

15 december, 16:00-16:30
Via RAUM Instagram

INSTAGRAM
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search