expositie

08/04–30/09

Sacha van den Haak & Anton Lamberg: Image Archeology

Versmelt het verleden met jouw beeld tot nieuwe grond.

Image Archeology

Bij Image Archeology wordt beeldmateriaal van de omgeving verzameld en op chronologische wijze gepresenteerd in een altijd veranderende livestream. Bestaand beeld zoals archiefmateriaal wordt aangevuld met hedendaags beeld dat online wordt geoogst. De beelden gaan relaties aan tot elkaar, de tijd vervloeit heden en verleden tot nieuwe grond.

Als bezoeker kun je zelf beelden toevoegen aan de stream, waardoor je co-creator wordt van het ontstaan van een ‘nieuwe bodem’.

De livestream wordt getoond in een indrukwekkend grote spiegelbehuizing die opgaat in de ruimte. Daal door middel van de trap af naar de grond en zie hoe jouw beeld versmolten raakt met de omgeving.


Draag bij: voeg jouw beeld toe aan de stream.

1. Ga naar: www.imagearcheology.nl/contribute
2. Upload een afbeelding naar keuze
3. Stuur in

Je kunt ook een beeld aan de stream toevoegen door op Instagram #raumutrecht of #imagearcheology te gebruiken.

De recent toegevoegde beelden vind je hier.

Over Sacha van den Haak & Anton Lamberg

Sacha van den Haak (1980, Noorden) is experimenteel grafisch ontwerper en ruimtelijke maker. Naast zijn werk in opdracht voor de culturele sector maakt Sacha installaties over alledaagse fenomenen met een magisch karakter. Zo volgde zijn installatie Het blauwe uur via een livestream aan webcams de zonsondergang over de hele breedte van de evenaar, en legde hij met het project DD/MM/YY het daglicht vast door te innoveren met zeefdruktechniek. Sinds 2017 werkt Sacha volledig zelfstandig en gaat hij samenwerkingsverbanden aan om zijn interdisciplinaire ideeën ten uitvoer te brengen. Sacha studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, waarna hij zijn carrière vervolgde in de KABK Studio en later bij Studio Dumbar. Samen met Floris Schrama werkte Sacha 5 jaar onder de naam Kok Pistolet, waarmee zij in Nederland naam maakten door het uitgesproken en vrijzinnige karakter van het werk.

Anton Lamberg (1988, Stockholm) is grafisch ontwerper. In 2012 behaalde hij zijn diploma aan de Koninklijke Academie voor de Kunsten in Den Haag. Naast het maken van traditioneel grafisch design houdt hij de wereld van de wetenschap dichtbij in zijn projecten, die veelal zijn gebaseerd op structuurontleding, analyses, minimalisering en simplificatie. Zijn projecten staan nauw in verbinding met linguïstiek en cultuur, en het effect daarvan op de maatschappij en sociale structuren. Dit resulteert in multidisciplinaire producten met een focus op interactieve storytelling en de verweving van vorm en code.

 

      

 

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search