event

24/05

Huishonger Instagram Live – Yuri Veerman en Teun Castelein

Presentator Tom Strik gaat via Instagram Live wekelijks in gesprek met verschillende makers van Huishonger. In deze aflevering komen kunstenaars Yuri Veerman & Teun Castelein aan het woord.

Via de RAUM Instagram pagina gaat Tom op 21 april in gesprek met Yuri Veerman en Teun Castelein. Tijdens Huishonger is hun werk te zien.

LUCHTKASTELEN – TEUN CASTELEIN & YURI VEERMAN

De huizenprijzen in Nederland blijven stijgen. Koophuizen zijn de afgelopen vijf jaar maar liefst 120.000 euro duurder geworden, een astronomische stijging waarvan het einde nog niet in zicht is. Kunstenaars Teun Castelein en Yuri Veerman verbeelden de prijzen per stadsdeel door vliegers van kenmerkende Utrechtse gebouwen. Deze luchtkastelen worden op verschillende momenten de lucht in gelaten. Ook is er tijdens Huishonger een workshop luchtkastelen te volgen.

YURI VEERMAN

Yuri Veerman (1982, NL) is zelfstandig kunstenaar en ontwerper in Amsterdam. Hij werkt bij voorkeur met symbolen; simpele tekens die verwijzen naar een complexe werkelijkheid; een vlag, een munt, het gezicht van een prins of de prijs van een huis. Door in te grijpen in de verschijningsvorm van deze symbolen, geeft Veerman een nieuwe betekenis aan een bestaand verhaal. Veerman is tevens mede-oprichter van Platform Beeldende Kunst, een actieve denk-tank voor de kunsten in Nederland. Daarnaast geeft hij les aan de HKU, afdeling Graphic Design.

TEUN CASTELEIN

Het werk van Teun richt zich op thema’s die leven in de samenleving, met name als het gaat om hoe we ons verhouden tot (sociale) media en de markt. Castelein speelt met het gegeven dat alles wordt uitgedrukt in economische waarde, maar is ook steeds op zoek naar echtheid, in de menselijke relatie met bijvoorbeeld nieuwkomers, minderheden, of Amsterdammers. Daarbij is hij niet uit op veroordeling en moralisering, want alles heeft een keerzijde, maar stelt hij veeleer vragen.

Tom Strik

Tom Strik is spoken word artiest, creative copywriter, presentator, organisator én stadsambassadeur van Utrecht bij Thirty 030. Hij is hij ook frontman van de Utrechtse elektronische muziek-act SPROKEN. Tom zal voor Huishonger de Instagram Lives Presenteren.

Huishonger
Instagram Live

Datum en tijd:
24 mei
Start programma: 16:00
Einde: 16:20

Locatie
RAUM Instagram pagina

 

Bijwonen
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search