event

08/11

Het Vuur van Sint Maarten

Het Vuur van Sint Maarten brandt op 8 november op het Berlijnplein!

Het Vuur van Sint Maarten hét voorbeeld van een eeuwenoude traditie die de stadsbewoners aanwakkert om samen te komen en zo het nieuwe stadsleven laat ontbranden. De legende van de romeinse heilige Sint Maarten is o.a. vertaald stadswapen van Utrecht en staat voor verbinden en delen. Vanuit deze gedachte laten ons terrein door Sharing Arts Society omtoveren tot Romeins kampement, want de Romeinse cultuur van tradities en rituelen zit diepgeworteld in de aarde van Leidsche Rijn. Op de nieuwe stadsgrond branden we een levensgroot vuur terwijl we eten en drinken, lampionnen verlichten, workshops doen, naar verhalenvertellers luisteren, vuurspuwers en jongleurs verbluft aanschouwen en klappen voor theatermakers, zangers, muzikanten en muziekgroepen.

Het Vuur van Sint Maarten is een opmaat naar de Sint Maarten Parade. Het feest is gratis toegankelijk voor alle deelnemers aan de Sint Maarten Parade 2019 en voor al het andere publiek (van alle leeftijden).

Lichtkunst, muziek, zang, eten en spektakel rond een reusachtig vuur. Meelopen kan ook, we starten om 17.30 uur met een miniparade vanaf het Brusselplein. De ‘Vuurrede’ wordt uitgesproken door Bright Richards van New Dutch Connections. Het Vuur is een nauwe samenwerking van Sharing Arts Society en RAUM.

Kom erbij, want niets is volgens ons zo warm en gemoedelijk als een groots novembervuur!

Het volledige programma vind je hier.

Gratis toegankelijk
18.00 – 21.00 uur

Foto: Robert Oosterbroek

Facebook
Gratis
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search