expositie

12/08–08/10

Hello Lamp Post: Hallo Lantaarnpaal Utrecht

De stad ontwaakt en wil met je in gesprek!

Hallo Lantaarnpaal Utrecht wekt straatmeubilair tot leven. Stroomkasten, stadsbanken, straatverlichting; met een simpel smsje komen de verborgen verhalen van de stad aan het licht. Vaak hilarisch, soms serieus en altijd persoonlijk.

Door jouw gedachten, herinneringen, gevoelens of ideeën via kunstmatige intelligentie te koppelen aan straatmeubilair, maakt Hallo Lantaarnpaal Utrecht een tot nu toe ongekende laag van de stad zichtbaar. Het is een doorkijkje naar een toekomst waarin technologie de mogelijkheid schept om ook fysieke objecten deel te maken van ons sociale netwerk. Hallo Lantaarnpaal Utrecht is zo een soort digitaal stadsdagboek, wat jou met een andere bril laat kijken naar je omgeving. Een perfecte kans om even te vertragen, te reflecteren en de stad te ervaren als een menselijke speeltuin van gedeelde verhalen.

“Hallo Lantaarnpaal Utrecht laat zien hoe levenloze objecten in onze stad in de toekomst misschien in staat zijn om met ons te praten en op een simpele en speelse manier onderdeel te worden van ons sociale netwerk, door middel van SMS-berichten. Je kunt verhalen en ideeën ontdekken of zelf delen. Er wordt een nieuwe, sociale laag in de fysieke ruimte gecreëerd. Dit opent een niet eerder gezien perspectief voor een andere manier van communiceren en samenwerken. Hallo Lantaarnpaal Utrecht gaat over de toekomst van onze geliefde stad: ons Utrecht. Door te luisteren naar interessante en inspirerende gesprekken, hopen we te ontdekken hoe mensen de stad beleven die we acht weken lang tot leven zullen wekken.” – Rinke Vreeke, programmamaker RAUM

Wil jij ook in gesprek met Utrecht? Kijk om je heen voor aanwijzingen op objecten en stickers in Leidsche Rijn, bij RAUM, rondom Utrecht Centraal Station & Hoog Catharijne, of vind een object met een code en breng het tot leven met een SMS!

Volg dit format in je eerste bericht:
SMS: Hallo + Soort Object + City naar +31 9700 44 99 0 99
Bijv. – Hallo Lantaarnpaal #Utrecht naar +31 9700 44 99 0 99

Het originele Hello Lamp Post is naar veertien steden afgereisd om te luisteren naar de verhalen van bewoners over hun directe omgeving. Van 12 augustus tot 8 oktober hebben ook de inwoners van Utrecht de kans om in gesprek te gaan met de fysieke infrastructuur van hun stad door middel van het sturen van SMS-berichten. De resultaten worden in de laatste weken met Utrecht gedeeld.

Verschillende stadspartners hebben Hallo Lantaarnpaal Utrecht mogelijk gemaakt door toegang te verlenen tot hun locaties en objecten: Gemeente Utrecht, Leidsche Rijn Centrum, Hoog Catharijne, TivoliVredenburg en Centraal Museum.

 

12 augustus t/m 8 oktober

Facebook Website
In Utrecht Centrum & Leidsche Rijn
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search