expositie

11/12–31/12

Koen Fraijman: Haasje Over Pad

Met het Haasje Over Pad, een route van 25 betonnen hazenbeelden, brengt ontwerper Koen een ode aan de haas en aan het verdwijnende groen.

Cultuuras

In rap tempo wordt Leidsche Rijn Centrum opgebouwd en daarmee verdwijnt een deel van het groen en de wilde dieren, waaronder de haas. Met het Haasje Over Pad, een route van 25 betonnen hazenbeelden, brengt Koen een ode aan de haas en aan het verdwijnende groen. Tegelijkertijd kunnen mensen met het pad de ‘cultuuras’ spelenderwijs ontdekken: een onzichtbare lijn waarop verschillende culturele bestemmingen een plek hebben of nog krijgen. Eén van de hazen is beschilderd naar het ontwerp van William Yang, leerling van de naastgelegen basisschool KBS Onder de Bogen.

Er is geen einddatum van het Haasje Over Pad. Dus hop on – hop off zolang het kan!

Over Koen Fraijman

Koen Fraijman (1993) is geboren in Amsterdam. Na zijn studie Industrieel Ontwerp aan de Technische Universiteit in Delft besloot hij zich op kunst te richten. In zijn werk combineert hij de technische skills van zijn studie met autodidactische kunstzinnige vaardigheden. Dat komt mooi samen in Haasje Over Pad: Met behulp van een 3D-scanner werd er een computermodel van een haas gemaakt, gebaseerd op een kleivorm en vervolgens omgezet in een mal, om met plakken hout en beton de hazen te maken.

 

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search