Gewildgroei: Werken aan de wilde tuin - bouw mee bij RAUM
event

13/05

Gewildgroei: Werken aan de wilde tuin

Stapelaars gezocht! Groene vingers? Niet vies van een middagje zweten in de stralende Berlijnplein-zon? Doe dan met ons mee op zondag 13 mei.

In 2017 is Gewildgroei gestart met het bouwen van een wilde tuin bij RAUM. Zonder plan en zonder eindresultaat voor ogen. In dit stralende voorjaar gaan we verder met ruimte maken voor de vrije natuur in de stad van de toekomst. Bouw je mee?

Bennie Meek, één van de Gewildgroeiers, zal je tijdens deze middag alles vertellen over het stadsgroen van de toekomst en de filosofie van Louis Le Roy, waar de wilde tuin bij RAUM op is geïnspireerd. Maar vooral steken we de handen uit de mouwen, want we gaan verder aan deze wilde tuin bouwen!

Locatie: ingang van het terrein bij RAUM.
Gewildgroei: Werken aan de wilde tuin - bouw mee bij RAUM

Over Gewildgroei

Gewildgroei is een beweging, geïnitieerd door sociaal-ruimtelijk ontwerpers Bennie Meek (1983) en Vincent Wittenberg (1980). In de zomer van 2017 waren ze ruim drie maanden in residentie bij RAUM. Het duo ziet Nederland als het ultieme, maakbare land. Door haar polders en ecoducten, maar ook door Leidsche Rijn: de grootste nieuwbouw- en Vinex-locatie van Nederland. Juist hier is het van belang om kleinschalige spontane processen te starten waar iedereen aan kan deelnemen.

Gewildgroei - Makers in residence RAUM 2017
Gewildgroei

Gewildgroei staat voor een beweging van mensen die geloven in het belang van natuur. Samen maken we ruimte voor spontane vegetatie en zien we onkruid niet als probleem, maar als partner: onkruid is hét stadsgroen van de toekomst.

Wiek in de Wijk

Op zondag 13 mei is er meer te beleven op het RAUM-terrein: Wiek in de Wijk. Reden genoeg om er een mooie dag van te maken bij RAUM.

Misschien is het je al opgevallen: de ronde, zwarte arena die ineens bij RAUM op het Berlijnplein is opgerezen. In dit bijzondere decor speelt het Utrechtse gezelschap Schweigman& vanaf 24 mei de voorstelling Wiek, de festival-hit die in 2009 lovend werd ontvangen door pers en publiek. Nieuwsgierig? De arena van Wiek gaat op zondag 13 mei open. Kom als eerste een kijkje nemen in ‘de wiek’.
Dansvoorstelling Wiek van Schweigman& bij RAUM - Bekijk de arena tijdens Wiek in de Wijk

Gewildgroei: Werken aan de wilde tuin

Datum & tijd
Zondag 13 mei
13.00 – 17.00 uur

Gratis!

Facebook
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search