event

23/09

Formplaats: Placemaking Festival

Je bent van harte uitgenodigd om op 23 september samen onze verjaardag te vieren. Wie jarig is trakteert, dus wij trakteren iedereen op een spannend festival. Met hapjes en drankjes van ons nieuwe horecapaviljoen en muziek om bij te chillen en op te dansen. Kom relaxen in het nieuwe buitenbadhuis Thermae of scoor een kek hebbedingetje voor je moeder op de RAUM Markt. Voor de wereldverbeteraars onder ons: volg workshops over hoe je de wereld een beetje mooier maakt met Make The City Great Again, want een betere wereld begint bij jezelf en een beetje bij RAUM. Oh en ouders; ook aan de kinders is gedacht met een uitdagend activiteitenprogramma.

Geniet van de eerste RAUM drankjes en hapjes bij Venster
RAUM breidt uit! Tijdens onze verjaardag openen we ons gloednieuwe café, restaurant, kroeg, keuken: Venster! En Venster serveert de lekkerste frisjes, biologische hapjes, biertjes en nog meer van al dat lekkers. Oh en het terras: vol in de zon. Genieten!

Officiële opening om 14.00
Verder de gehele dag geopend van 12.00 tot 23.00

Bouwen aan die stad met het kinderprogramma
En ouders, ook aan de kinderen is gedacht (zo kunnen jullie lekker chillen op het terras). De kids bouwen hun eigen stad om er vervolgens met een camera doorheen te crossen. Broodjes bakken en facepainten (uiteraard niet tegelijkertijd) staan eveneens op het programma.

Maquettes maken van 12.00 tot 17.00
Maquettepresentatie van 12.00 tot 17.00
Facepainting van 12.00 tot 17.00
Broodjes bakken van 13.30 tot 17.00

Scoren op de RAUM Markt
De inwoners van Leidsche Rijn zijn grootverbruikers van Marktplaats en opvallend vaak ZZP’ers. Tijd om dat uitruilen analoog te maken! Op de RAUM Markt niet alleen producten, maar ook diensten. De RAUM Markt is een concept van ontwerper Tom Loois.

Kraampjes van 12.00 tot 17.00 uur

Ontdekken met de Burenparade
Ontdek Leidsche Rijn met deze tour! Ervaar de meest bijzondere plekjes, proef het oppervlaktewater, beoordeel het nieuwe winkelcentrum en geniet van het uitzicht vanop het dak van de Pathé bioscoop. Met kunstenaar Pavèl van Houten leer je Leidsche Rijn in anderhalf uur dus echt kennen!

Voor RAUM verzamelt Pavèl van Houten informatie over het onbeschreven blad van Leidsche Rijn om deze op bijzondere wijze terug te geven aan (de toekomst van) de stad. Reserveer hier voor €6,- je plekje.

Om 13.00 & 15.30

Wereldverbeteren met Make The City Great Again (i.s.m. CollAction)
Workshoppen voor een betere buurt, stad, samenleving en wereld! Make The City Great Again, een initiatief van CollAction, heeft zes interessante ‘crowdacting’ organisaties uitgenodigd om jou te kneepjes van het positieve actie vak te leren.

Buurtcompost: Leer alles over de leukste vorm van GFT-afval te verwerken… wormenhotels! Wormen zijn dol op wat jij weggooit en maken de beste compost die er is. Je maakt tijdens deze workshop een eigen wormenhotel en hoort alles over het sluiten van de lokale groene en de transitie naar een circulaire economie.

Nederland Cares: Staat vrijwilligerswerk op je to-do lijst, maar komt het er nooit van? Ellis, Margriet en Jord van Nederland Cares nemen je op een interactieve manier mee in de wereld van (flexibel) vrijwilligerswerk en zijn benieuwd naar jouw triggers en mogelijke barrières. Uiteraard vertellen ze je ook hoe jij meteen aan de slag kunt!

Broodfonds: Ben jij een zelfstandig ondernemer of overweeg je dat de worden? Dan leer in je in deze workshop wat je regelt voor het geval je inkomen wegvalt bij ziekte. André van Broodfonds legt uit waarom Broodfonds een unieke arbeidsongeschiktheidsverzekering is, hoe je een Broodfonds collectief opzet en wat de do’s en don’ts zijn.

Zorgverslimming: Mensen kunnen elkaar vaak helpen, lang vóórdat ze naar de huisarts gaan. Ben jij mantelzorger of ervaringsdeskundige, heb je zelf zorg nodig of wil je een bijdrage leveren aan slimmere zorg? In deze workshop vertelt wijkbewoner Marco Redeman hoe je zelf iets kunt doen of organiseren, en hoe we met z’n allen kunnen zorgen voor minder zorgkosten en beter passende zorg.

Democratie in het Bedrijf, Waardigheid in Werk: Wil jij meer weten over eigenaarschap van werk en democratische(re) vormen van bedrijfsvoering? In deze workshop vertelt Max over de ideeën van Richard Semler en hoe je je bedrijf kunt omvormen tot democratische werkplaats. Zaken als inspraak, waardigheid en initiatief van werknemers zijn daarin belangrijke elementen. Ontdek samen hoe jouw bedrijf democratischer kan worden!

Rijne Energie: Rijne Energie is een burger-energiecoöperatie die op grote schaal energie opwekt in de polder van Rijnenburg, vlak onder Leidsche Rijn. Josje van Rijne Energie neemt je tijdens deze workshop mee in wat een energiecoöperatie doet, waarom is het belangrijk is om de transitie naar een duurzame samenleving te maken en hoe je zo’n coöperatie met bewoners opricht.

De workshops duren 45 min. en starten om 12.00 t/m 16.00, ieder uur.

Praten over kunst met Maakpraat
Teddy Tops zorgt ervoor dat je ook weer op de hoogte bent van alle nieuwe kunstprojecten die RAUM presenteert.

Korte interviews van max. een half uur vanaf 13.00 tot 14.00.

Relaxen in Thermae
Eventjes niet online en extreem relaxen. Klinkt lekker, en dat is het ook! Thermae is het nieuwe buitenbadhuis van RAUM en speelt met de spelregels van Leidsche Rijn Centrum, door intimiteit en zachtheid toe te voegen. Zo ontstaat een nieuwe ontmoetingsruimte. Omdat Thermae pas betekenis krijgt wanneer het daadwerkelijk wordt gebruikt, heeft Overtreders W een samenwerking opgezet met Maximaal Gezond. Bezoekers kunnen tijdens het festival proeven van de massagediensten die de gezondheidsgoeroe’s van Maximaal Gezond aanbieden. Goed voor lichaam en geest!

Tussen 12.00 tot 16.00.

Maar, wat vind jij er eigenlijk van?
Tijdens Formplaats bevragen we je op een leuke en spannende manier over de toekomst van RAUM. En al die antwoorden bespreken we in de Grote-RAUM-Meningen-show! Presentator Esteban neemt ons interactief, snel en boeiend mee langs al jullie reacties. Dus zeg eindelijk gewoon eens wat je vindt, zonder gedoe achteraf. Heerlijk!

Van 17.00 tot 18.00.

Cadeautip: Jullie mening!
Want met het festival blikken we terug op het eerste jaar RAUM en kijken we vooruit naar de toekomst. Wij zijn echt heel erg benieuwd hoe jullie dit zien. Dus geef ons jouw mening, krijg je van ons een festival. Goeie deal toch?

Naborrelen vanaf 18.00 tot 23.00.

Zondag 23 september
12.00 – 23.00
RAUM

Facebook
Gratis
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search