event

31/03

Livestream: Dirk De Wachter over eenzaamheid

Wist je dat één op de tien Nederlanders last heeft van ernstige eenzaamheid? Het onderwerp is door de coronacrisis actueler dan ooit en toch vinden we het moeilijk om er met elkaar over te praten. Op woensdag 31 maart om 20.00 uur presenteren TivoliVredenburg en stadslab RAUM een openhartig interview met de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter door Rachel Rosier (bekend van o.a. NPO3) over eenzaamheid.

Een live interview met psychiater Dirk De Wachter door TV-presentator Rachel Rosier

Waar komt het taboe en de schaamte rondom eenzaamheid precies vandaan? Wat is het verschil tussen eenzaam zijn en alleen zijn? Dit en meer komt terug in het live gesprek dat vanuit TivoliVredenburg wordt gestreamd.

Dirk De Wachter

NRC noemde hem één van de popsterren van de psychiatrie, hij noemt zichzelf ook weleens ‘verdrietdokter’: Dirk De Wachter; psychiater, schrijver en hoogleraar. Voor Dirk De Wachter is eenzaamheid de rode draad in zijn werk. 

Mensen zeggen mij dat ik de enige ben tegen wie ze nog durven te spreken, de enige die nog luistert. En dan denk ik: laten we dat toch vooral als samenleving doen.

Muziek en theater

 

Naast het gesprek tussen De Wachter en Rosier is er een muzikaal spoken word intermezzo door Ozan Aydogan en zijn muzikanten Serhat Aydogan en Daniël de Boer. Theatermaker Marjon Moed, o.a. bekend van de BNNVARA documentaireserie ‘Single’ sluit de avond af met een korte performance. 

Tickets 

Het programma is online te volgen via de website van TivoliVredenburg. Tickets voor de livestream zijn vanaf 17 februari voor €7,50 incl. servicekosten verkrijgbaar via tivolivredenburg.nl 

Over het programma

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met TivoliVredenburg en maakt onderdeel uit Living Apart Together, een expositie en programma  van stadslab RAUM. Samen met creatieve makers, bewoners en maatschappelijke organisaties doet RAUM onderzoek naar de toenemende eenzaamheid in steden. De openlucht expositie is t/m 7 maart vrij toegankelijk en coronaproof te bezoeken.

Woensdag 31 maart 2021
Tijd: 20:00 – 21:30
Livestream via tivolivredenburg.nl
Ticketprijs: €7,50 inclusief servicekosten

Facebook TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search