event

24/11

Dromen in Beton: Ansicht

Let op: dit evenement vindt plaats in Centraal Museum als onderdeel van de tentoonstelling Dromen in Beton!

Kort na de Tweede Wereldoorlog werden in Utrecht twee revolutionaire bouwprojecten uitgevoerd. Een ultramoderne woonwijk én het eerste grote winkelcentrum van Nederland. Beide voorzien van alle gemakken voor ‘de moderne mens’. Dromen in beton gaat over de stad; over Kanaleneiland en Hoog Catharijne. Over heden en verleden. Over harde werkelijkheid. Over altijd dromen van een betere toekomst.

In de tentoonstelling ‘Dromen in Beton’ van het Centraal Museum gaan iedere zondagmiddag – om 15:00 uur – specialisten in gesprek met bezoekers. Samen met architecten, stedenbouwers, historici, politici en kunstenaars, wordt gediscussieerd over toekomstbestendig bouwen.

RAUM & Urban Futures Studio – Ansicht
Om ons de toekomst te kunnen voorstellen, hebben we verbeelding nodig. In de podcastserie Ansicht van RAUM en Urban Futures Studio (Universiteit Utrecht), nemen schrijvers je mee naar een Nederlandse stad in het jaar 2050. Dankzij een aantal radicale aanpassingen in onze leefstijl hebben we het voor elkaar gekregen om wereldwijd de CO2 uitstoot te verbannen. Maar hoe zien onze steden er dan uit en vooral… hoe leven we samen in de klimaatneutrale stad? Tijdens de lezing van RAUM & Urban Futures Studio in Centraal Museum krijg je context en verbeelding voorgeschoteld, op weg naar de speculatieve stedelijke toekomst.

Start: 15:00 uur

Locatie: Centraal Museum

Gratis entree met museumkaartje

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search