event

16/04–28/05

De makelaar die per ongeluk zijn huis verkocht – Lex van Wieren

Volgens hoogleraar financiële ethiek Boudewijn de Bruin is het binnen tien jaar gedaan met de makelaardij. In deze korte tragikomische voorstelling van 30 minuten neemt een alternatieve makelaar je op luchtige en humoristische wijze mee op bezichtiging in de wereld van dit frustrerende thema.

De makelaar staat onder druk! Volgens hoogleraar Boudewijn de Bruin, hoogleraar financiële ethiek, is het binnen tien jaar gedaan met de makelaardij. De makelaar die per ongeluk zijn huis verkocht stort hierbij een nieuw fundament voor een woningmarkt op basis van gemeenschap en naastenliefde. Hij noemt zichzelf ook wel de verlosser van de woningmarkt. Je gaat na deze voorstelling naar huis met nieuwe ideeën en verrassende perspectieven. Geen vierkante meter zal ooit nog hetzelfde zijn.

De nationale hypotheekschuldteller

Lex van Wieren

Lex van Wieren (1994) is cabaretier en econoom. Afgestudeerd aan de Koningstheateracademie te ‘s-Hertogenbosch en de Universiteit Utrecht. In zijn voorstellingen lost hij actuele problemen op een ludieke en fantasierijke manier op; door altijd de ander centraal te stellen. Het zou de voorstelling goed doen als het daarbij wat minder over hemzelf gaat. Maar weet: hij vertelt, speelt en zingt altijd met de beste bedoelingen.

MUNIR DE VRIES

Munir de Vries (1988) is een kunstenaar/illustrator gevestigd in Utrecht. Hij is sterk gemotiveerd om nieuwe plekken te vinden en op jacht te gaan naar nieuwe ervaringen en verhalen. De graffiti-achtergrond van Munir stelt hem in staat om nieuw gevonden perspectieven, verhalen en ideeën te visualiseren in de omgeving waar ze vandaan komen. Voor Munir is een van de uitdagingen met openbare kunst het spiegelen of representeren van de verhalen en ideeën die in een bepaald gebied leven. Munir gelooft niet in waarden als low-art/high-art en streeft ernaar werk te creëren dat toegankelijk is voor mensen die onafhankelijk zijn van hun sociaaleconomische achtergrond.

HUISHONGER
Huishonger is een expositie en programma over het falende woonbeleid en de blijvende honger naar een passend huis. Bezoek tussen half april en eind mei een absurdistisch makelaarskantoor, bouw vliegende luchtkastelen, ontdek je eigen woonketen en bekijk de collectie protestborden van het woonprotest in Utrecht.

Cabaretvoorstelling
16 april t/m 28 mei

speeltijden:
13.00-13.30 uur
15.00-15.30 uur
17.00-17.30 uur

Speelduur: 30 minuten

Vanaf 12 jaar
Kosten: €8,-

Kaarten zijn ook te koop via We Are Public

Tickets Facebook event We Are Public
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search