event

22/01

Meditatiesessie: De Stiltetuin (online)

Kom tot rust in De Stiltetuin, waarin je tijdens een meditatiesessie opgaat in de wereld van planten en bloemen. Maak al mediterend tekeningen, luisterend naar bijzondere soundscapes en ontspan tijdens WinterSense op de zaterdagochtend bij RAUM.

Let op de meditatiesessie van zaterdag 8 januari vindt online plaats.  

WinterSense

Is er een plek in de stad waar we niets hoeven en stil kunnen staan bij het leven? Hoe ziet die plek eruit? En zijn we dan het liefst alleen of juist samen? Dit zijn vragen waar stadslab RAUM in Utrecht onder de naam WinterSense samen met publiek onderzoek naar doet. 

Bezinning is van waarde voor ons allemaal. Het bevordert de mentale gezondheid en versterkt de band tussen stadsbewoners en hun omgeving. Maar wat is het eigenlijk precies? Bezinnen betekent voor iedereen iets anders. De een gaat naar een gebedshuis, de ander volgt yogalessen. 

De Stiltetuin

Jolanda Schouten, beeldend kunstenaar en docent op de HKU, heeft De Stiltetuin ontworpen waarin de combinatie van haar kunstenaarspraktijk en yoga practice samenkomen. Ze maakte de tuin eerder dit jaar ism Kunst en Cultuurhuis De Vrijstaat (onze buren) voor de expo FLOWERBOMB, over de kracht van de natuur.

Neem plaats in de Stiltetuin om tijdens je meditatie op te gaan in het nu en de bloemen die je voor je ziet. Tekenen = kijken. Laat je handen leiden door hetgeen je ziet en je creativiteit de vrije loop om een  aquarel tekening te maken, onder een soundscape van James de Jong die speciaal is gemaakt om je even af te zonderen van de geluiden van buitenaf, en inwaarts te laten keren. Na afloop neem je je tekening als aandenken mee naar huis.

Gun jezelf een uur om  stil te staan, te observeren  en te creëren. Laat je inspireren door kleuren en vormen uit de natuur, de soundscape, een unieke omgeving en je eigen gedachtenstroom.

Foto: De Stiltetuin – credits Alex de Vries (Mister Motley)
ism De Vrijstraat

Data
Let op deze meditatiesessie vindt online plaats. Je ontvangt vooraf een Zoom link 
22 januari

Tijdschema 

9:50 uur: aanvang/inloop
10:00: start programma
11:00: einde

Locatie
Makershuis, RAUM, Berlijnplein 520

Tickets
€2,50 

Voor dit programma dien je in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Wij vragen iedereen rekening te houden met de huidige maatregelen die gelden vanuit het RIVM.

Facebook TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search