event

05/11–06/11

De Ronde van Sint Maarten

De jaarlijkse Parade van Sint Maarten is een magisch hoogtepunt waar veel Utrechters naar uitkijken! Tijdens de parade presenteert RAUM Keys of Light - een interactieve piano installatie van Studio Mr. Beam. Iedere toets, activeert bijzondere lichtprojecties op het Berlijnplein. Diverse pianisten uit de stad, jong en oud, zorgen met hun pianospel voor een unieke lichtshow!

Dit jaar vindt de Ronde van Sint Maarten plaats in Leidsche Rijn. Maar liefst 11 locaties worden voor 2 avonden omgetoverd tot lichtinstallaties, performances, videomapping en sculpturen. Alles geïnspireerd door het motto van de Pakistaanse Malala Yousafzai: ‘Eén kind, één leraar, één boek, één pen kan de wereld veranderen’. Kansengelijkheid om te leren en de strijd tegen armoede vormen de inspiratiebron voor alle sculpturen en acts.

Tijdens de Ronde van Sint Maarten presenteert RAUM Keys of Light – een interactieve piano-installatie van Studio Mr. Beam. Door piano te spelen, activeer je met iedere toets lichtprojecties op het Berlijnplein. De pianisten zorgen dus zelf voor een unieke lichtshow!

We hebben diverse talenten uit de stad uitgenodigd deel te nemen in de installatie en daarmee het Makershuis op te laten lichten.

Laat je verrassen door een multidisciplinair optreden, waarin muziek, architectuur, licht en animation design samenkomen.

Het beste nieuws? Je kunt ook als pianist meedoen! Je mag dan een stuk naar keuze voorbereiden tussen de 5 en max 10 minuten. Iedere toets die je speelt, activeert unieke visuals die worden geprojecteerd op de architectuur op het plein van RAUM. Jij creëert met jouw pianospel dus een lichtshow. Je kunt je tot 22 oktober aanmelden door een mailtje te sturen naar dina@raumutrecht.nl o.v.v. ‘pianist Keys of Light’.

Laat in de mail even je voor – en achternaam, het nummer/stuk dat je wil spelen, welke avond je kunt (5 of 6 november 18:00 – 22:00), je telefoonnummer en eventueel je socials ( Instagram & Facebook).

Voor de Ronde van Sint Maarten dien je een gratis ticket te reserveren. Dit kan vanaf woensdag 20 oktober via deze link

Je reserveert voor een tijdslot, vanaf 18 uur elk kwartier. Het lopen van de Ronde duurt ongeveer een uur.

De tickets zijn gratis maar een donatie – die we delen met Stichting Noodhulp Utrecht – is van harte welkom!

Dit event is gratis toegankelijk voor iedereen en je hebt voor 5 en 6 november geen coronapas nodig.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search