event

22/05

De Grote BuurtBankjes Dag

Op zondag 22 mei is het zover, het is de nationale BuurtBankjesDag! Al meer dan honderd bankjes door heel Nederland veranderen op deze dag in gedeelde huiskamers. Open zelf ook de ramen en deuren, zet een bankje buiten en nodig je buren uit. Maak plannen voor de zomer, klets bij en wie weet: een dansje met de buurvrouw begint misschien ook op de BuurtBankjesDag! Bij stadslab RAUM kun je zondagmiddag tussen 15:30-17.00 uur plaatsnemen op één van de bankjes bij het glazen huisje. Leer de buren kennen en geniet van lekkere drankjes en hapjes, een mini rondleiding en de zonnige live muziek van Sontjie.

Buurtbankjesdag

Voor de BuurtBankjesDag werken we samen BuurtBankjes en De Buurtcamping. Gezamenlijk moedigen we iedereen aan om van hun stoep (of een andere passende plek) een gedeelde huiskamer te maken. Op die manier versterk je de relatie met je buurtgenoten en creëer je extra woonruimte in de buitenlucht. Dit sluit aan bij RAUM’s huidige programma Huishonger waarin we bezoekers op een andere manier proberen te laten kijken naar de eigen woonruimte.

Een route langs buurtbankjes

Tijdens vorige edities werden al in meer dan 20 landen al meer dan 1500 (!) bankjes geopend. Een bankje kan dienst doen om gezellig koffie te drinken met de buren, maar eerder hadden we ook al te maken met een vredesbankje (Ban Ki Moon), een bitterballenbankje en een wildbrei-bankje. Ontdek hoe leuk je buurt en buurtgenoten zijn en stippel op de online kaart je eigen bankjesroute uit. Vergeet bij jouw bankjesroute ook zeker geen bezoek te brengen aan het bankje bij RAUM! Op het Berlijnplein openen we op zondag 22 mei een speciaal bankje.

Kluscafé

Een paar weken eerder organiseerden we bij RAUM al een kluscafé, waarbij enthousiaste buurtbewoners in een middag hun eigen Buurtbankje in elkaar timmerden. Hierbij werd gebruik gemaakt daarbij gebruik van geleefde (rest)materialen van Buurman Utrecht. Zo werd ieder bankje duurzaam en uniek!

Stel je eigen bankje open voor publiek

De BuurtBankjesDag moedigt iedereen aan om de stoep als gedeelde huiskamer in te richten. Wil je (misschien zelfs samen met je buren) je eigen bankje openstellen voor publiek? Dat kan via buurtbankjes.nl. Hier geef je je locatie en openingstijden aan en maak je een korte omschrijving van het menu of de activiteit bij jouw bankje. Veel plezier!

De Grote Buurtbankjes Dag
Zondag 22 mei
programma bij RAUM 15.30-17.00 uur

Aanmelden
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search