event

06/11

Data workshop / thema: jongeren

Wat vertelt data uit Leidsche Rijn ons eigenlijk over het thema jongeren? En vooral: wat is het verhaal daarachter? Met jouw hulp hopen we daar een grote stap in te kunnen maken.

Als dank krijgt elke deelnemer twee gratis kaarten voor de Grote Datashow op 31 oktober of 1, 2, en 3 november!

Stadslab RAUM en Data-onwerpbureau CLEVER°FRANKE nodigen je uit om deel te nemen aan deze gratis workshop. We geven je datatools mee, zodat je je nog beter kunt inzetten in de wijk.

Begin deze maand was de opening van Cirque du Data. Stadslab RAUM en data-ontwerpbureau CLEVER°FRANKE zetten met Cirque du Data tot en met zondag 1 december de burger voorop in de wereld van data, door middel van een expositie, een show en drie workshops. RAUM wil hiermee laten zien hoe data een positieve rol kunnen spelen in het toekomstige stadsleven. De focus ligt op stadsdeel Leidsche Rijn, wijk Vleuten-De Meern.

Wij willen met jou de verhalen ophalen achter de cijfers die tijdens de expositie van Cirque du Data worden tentoongesteld. We onderzoeken drie thema’s: migratie, jongeren en vrijwilligerswerk. Tijdens de workshops gaan we met professionals, vrijwilligers, bewoners en lokale organisaties in gesprek.

Data-experts Daniëlle Arets en Jeroen de Vos van de Fontys Hogeschool in Tilburg geven jou tijdens de workshops de juiste datatools om je nog sterker in te kunnen zetten voor je wijk. In deze sessies gaan we ook met de Design Thinking methode aan de slag: een creatieve manier van werken om op een praktische manier nieuwe producten, diensten en verhalen te ontwikkelen.

RAUM nodigt JOU uit om gratis deel te nemen aan deze unieke workshops!
Wij bellen je ook graag even na om meer context te bieden.

Donderdag 6 november: jongeren (pizza-meeting)
15.30 – 17.00 uur

Wie om zich heen kijkt, ziet het meteen: Leidsche Rijn is een jonge wijk. Maar liefst 20% van de inwoners in dit stadsdeel is jonger dan twaalf jaar, tegenover 12% gemiddeld in andere wijken van Leidsche Rijn. Deze jongeren gebruiken hun wijk als plek om vrienden te ontmoeten.

Inwoners van Leidsche Rijn zijn heel tevreden over hun wijk en geven hun woonplaats gemiddeld een 7,4. Een mooi rapportcijfer, maar klopt die dikke voldoende ook met het beeld dat jij als jongere over de wijk hebt?

In deze workshop praten we, onder het genot van pizza, graag met jonge Utrechters over hun wijk. Laat weten waar jij behoefte aan hebt! Samen maken we een kaart met wat er te beleven valt in Leidsche Rijn. Met als doel om mogelijke verbeteringen voor te stellen aan jongeren in de wijk.

Meld je aan! 

Locatie is wijkrestaurant Venster, Berlijnplein 520, Utrecht.
Deelname is GRATIS. Schrijf je snel in, want vol is vol!

 

Workshop jongeren
Pizza-meeting

Woensdag 6 november
15.30 – 17.00 uur

Locatie:
Berlijnplein 520
Utrecht
Gratis toegang

Tickets
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search