Dag van de Architectuur bij RAUM
event

02/06

Dag van de Architectuur

Op zaterdag 2 juni vieren we bij RAUM De Dag van de Architectuur 2018. We benadrukken in samenwerking met architectuurcentrum AORTA wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van onze leefomgeving. We laten met ons programma nieuwe woonvormen zien en tonen hoe we nadenken over de stad van de toekomst.

Programma

Sacha van den Haak & Anton Lamberg: Image Archeology
doorlopend

Image Archeology is een installatie van RAUM makers-in-residence Sacha van den Haak (Nederland) en Anton Lamberg (Zweden). In een spiegelend paviljoen worden afbeeldingen van Utrecht en Leidsche Rijn in een livestream geprojecteerd op een verticaal bioscoopscherm. Door data en machine learning in te zetten, vermengt archiefmateriaal met door jou ingestuurd beeld en vormt zich op mysterieuze wijze de nieuwe aarde. Beeld bijdragen kan via www.imagearcheology.nl.

RAUM tour
13:00 – 13:30 uur

RAUM is een oase in Leidsche Rijn. Een publiek plein waar we de kracht van kunst en design gebruiken om iedereen te betrekken bij het verbeelden van ons toekomstige leven in de stad. Met wie, hoe, waarom en welke rol jij speelt in dit verhaal, vertellen we graag tijdens deze tour.

Overtreders W: RAUM Paviljoen & Thermae
14:00 – 14:30 uur

Overtreders W is een ruimtelijk ontwerpbureau, in 2006 opgericht door Reinder Bakker en Hester van Dijk. Van tentoonstelling tot paviljoen of installatie, Overtreders W laat je de schoonheid van alledaagse materialen zien en zorgen ervoor dat zo min mogelijk grondstoffen worden verspilt. Zo bouwden ze in 2017 het 100% circulaire Peoples Pavilion voor Dutch Design Week, enkel van geleende materialen. Voor RAUM hebben ze in 2018 een hagelnieuw paviljoen voor o.a. horeca ontworpen, waar ze je graag alles over vertellen.

Woonpioniers: RAUM Makershuis
15:00 – 15:30 uur

Het collectief Woonpioniers – de naam zegt het al – onderzoekt nieuwe woonvormen. Zo zijn ze één van de voorlopers in de Nederlandse tiny house beweging, experimenteren ze graag met leegstand en transformeren ze braakliggend terrein tijdelijk tot tiny-eco-villages. In het voorjaar van 2017 hebben ze het (tiny) Makershuis van RAUM bedacht en gerealiseerd. Arthur van der Lee vertelt je er alles over, toegelicht met zijn visie op de toekomst van wonen. Sluit aan!
Dag van de Architectuur bij RAUM

Wiek (Schweigman& in coproductie met Podium Hoge Woerd en RAUM)
aansluitend: 21:15 uur
tickets via Podium Hoge Woerd

Dansvoorstelling Wiek van Schweigman&, een grote festivalhit in 2009, is terug in een nieuw jasje! Drie dansers gaan de confrontatie aan met een reusachtige wiek. Het gevaar is levensecht. De dansers raken erin gevangen. Het publiek zit rondom en sluit zo de ontsnappingsmogelijkheid af. De dansers kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan. Zo wordt de toeschouwer medeplichtig gemaakt aan een gevecht van de nietige mens tegen krachten die groter zijn dan zichzelf.
Dansvoorstelling Wiek van Schweigman& bij RAUM - Bekijk de arena tijdens Wiek in de Wijk

Dag van de Architectuur

In samenwerking met architectuurcentrum AORTA.

Dag van de Architectuur

Datum & tijd
Zaterdag 2 juni
13:00 – 16:00 uur

Gratis!

Facebook Website
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search