event

26/05–31/12

City Talks

City Talks is een serie videoportretten van bijzondere mensen uit de stad. We werpen een diverse blik op de stad en nodigen inspirerende gasten met verschillende leefwijzen uit om hun bijzondere verhaal te delen: kunstenaars, muzikanten, ondernemers, en bewoners.  Want door elkaar te leren kennen kunnen we samen bouwen aan de stad van de toekomst.

City Talks eerste seizoen

Voor de eerste editie hebben we 4 sprekers uitgenodigd:
Ebru Aydin, Remses Rafaela en Staci Bo Shea 

Ebru Aydin

Ebru Aydin is echt een duizendpoot die zich veelal maatschappelijk inzet. Naast docent is ze socioloog, critical friend bij Pact en freelance fotograaf waarmee ze laatst een mooie tentoonstelling genaamd ‘Hijabverhalen’ heeft gemaakt. Lees hier het artikel van Linda.

Benieuwd naar de eerste ‘City Talks x Ebru Aydin’? Bekijk de video hieronder.

 

Remses Rafaela 

Remses Rafaela is choreograaf, danser en theatermaker. Oorspronkelijk uit Curaçao, heeft hij een kindertoneelstuk uitgebracht genaamd ‘Wijzer’ waarin die roots worden vertaald. Eerder danste hij bij de breakdance crew IRC, en is op dit moment bezig met een voorstelling over wat het betekent om vrouw te zijn in de maatschappij.

Bekijk hier de tweede ‘City Talks x Remses Rafaela’.

 

Staci Bu Shea

Staci Bu Shea is curator bij het Casco instituut in Utrecht , schrijver, docent en werkt ook als death doula. Ze houdt zich bezig met de representatie van het sociale leven binnen de kunsten, activisme, instituten en het dagelijks leven. 

 

City Talks

Bij RAUM doen we samen met de inwoners van de stad onderzoek naar verschillende stedelijke thema’s, bijvoorbeeld op het gebied van bezinnen, en spelen. Al voelt de stad wellicht groots aan, de wereld -zoals wij hem kennen- is kleiner dan je denkt. Wist jij dat iedereen met maximaal 6 tussenpersonen met elkaar verbonden is? Volgens de Six degree separation hypothese ben je maar 6 stappen verwijderd van ieder ander persoon op aarde. Tijdens City Talks laten we stadsgenoten aan het woord. Weet jij wie jouw stadsgenoten zijn? Laat je inspireren door hun verhaal of visie.

De video’s worden gemaakt in samenwerking met E-Ville.

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search