event

26/05

City Talks x Ebru Aydin

City Talks is een serie videoportretten van bijzondere mensen uit de stad. We werpen een diverse blik op de stad en nodigen inspirerende gasten met verschillende leefwijzen uit om hun bijzondere verhaal te delen: kunstenaars, muzikanten, ondernemers, en bewoners.  Want door elkaar te leren kennen kunnen we samen bouwen aan de stad van de toekomst.

City Talks eerste seizoen

Voor de eerste editie hebben we 4 sprekers uitgenodigd:
Ebru Aydin, Remses Rafaela, Yannick Kampschoer en Staci Bo Shea 

Ebru Aydin
Ebru Aydin is echt een duizendpoot die zich veelal maatschappelijk inzet. Naast docent is ze socioloog, critical friend bij Pact en freelance fotograaf waarmee ze laatst een mooie tentoonstelling genaamd ‘Hijabverhalen’ heeft gemaakt. Lees hier het artikel van Linda.

Benieuwd naar de eerste ‘City Talk x Ebru Aydin’? Bekijk de video hier.

Remses Rafaela 
Remses Rafaela is choreograaf, danser en theatermaker. Oorspronkelijk uit Curaçao, heeft hij een kindertoneelstuk uitgebracht genaamd ‘Wijzer’ waarin die roots worden vertaald. Eerder danste hij bij de breakdance crew IRC, en is op dit moment bezig met een voorstelling over wat het betekent om vrouw te zijn in de maatschappij.

Yannick Kampschoer
Yannick Kampschoer is oprichter social dining app Nibblr. Yannick wil mensen met elkaar in contact brengen. Vooral binnen de expats community is deze app populair. Zo heeft hij ook zijn huidige vriendin via deze app ontmoet.

Staci Bo Shea
Staci Bo Shea is curator bij het Casco instituut in Utrecht , schrijver, docent en werkt ook als death doula. Ze houdt zich bezig met de representatie van het sociale leven binnen de kunsten, activisme, instituten en het dagelijks leven. 

 

City Talks

Volgens de Six degree separation hypothese ben je maar 6 stappen verwijderd van ieder ander persoon op aarde. Dit mooie gegeven zetten we in om de RAUM wereld groter te maken.

City Talks kun je op twee manieren interpreteren: De stad spreekt of stadsgesprekken. Het zijn  korte, catchy videoportretten van bijzondere inwoners uit de stad, die anderen weten te inspireren met hun bijzondere verhaal of visie. De gasten worden gecureerd op basis van hun doelgroep en nemen daarmee ook een ambassadeursrol op zich. Samen halen we inspirerende verhalen uit de stad en brengen deze onder ons publiek, waarmee we ook werken aan het vergroten van onze zichtbaarheid.

In een laagdrempelige en relaxte setting komen de gasten aan het woord. Geen talkshow, geen interview, maar echt een videoportret waarbij we richten op het blootleggen van een karakter en persoonlijkheid. De video’s worden gemaakt in samenwerking met E-Ville en uitgezonden via de socials van RAUM en komen ook op de website.

 

26 mei 2021: Ebru Aydin

21 juli 2021: Remses Rafaela

22 september 2021: Yannick Kampschoer

24 november 2021: Staci Bo Shea

 

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search