event

08/03

Nu online: City Talks | Ischa Kempka

Tijdens City Talks laten we stadsgenoten aan het woord. Het programma biedt een serie videoportretten van bijzondere mensen uit de stad. We nodigen inspirerende gasten met diverse leefwijzen uit om hun verhaal te delen en de persoon achter de kunstenaar, muzikant, ondernemer en bewoner te leren kennen. Met deze keer beeldend kunstenaar Ischa Kempka.

City Talks

Al voelt de stad Utrecht wellicht groots aan, de wereld zoals wij hem kennen is kleiner dan je denkt. Wist jij bijvoorbeeld dat iedereen volgens de Six degree separation hypothese via maximaal 6 tussenpersonen met elkaar verbonden is? Tijdens City Talks laten we stadsgenoten aan het woord. Weet jij wie jouw stadsgenoten zijn?

Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag staan we wereldwijd ieder jaar op 8 maart stil bij de rechten en positie van de vrouw. Op veel gebieden is er nog steeds sprake van een verschil, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt en in het huishouden. Wat voor impact heeft de maatschappij op onze vooroordelen over mannelijkheid en vrouwelijkheid? Dit, en nog veel meer vroegen we aan beeldend kunstenaar Ischa Kempka. Tijdens deze aflevering van City Talks vertelt ze onder meer over haar kunstenaarspraktijk en het medium keramiek, wat het voor haar betekent om vrouw te zijn en over haar guilty pleasures.

Kunstenaarschap

Ischa Kempka studeerde af aan de HKU, studierichting Fine Arts. Ze woont en werkt in Utrecht en haar bijzondere blik op communicatie – verbaal en non verbaal – vertaalt ze door middel van haar kunstwerken. Het materiaal keramiek biedt de mogelijkheid om een moment of idee te vereeuwigen en heeft daarmee iets historisch in zich. Het bewaren van de maatschappij van nu is wat Ischa probeert te bewerkstelligen met haar kunstwerken. Eerder gaf Ischa tijdens WinterSense de kinderworkshop Keramiek bij RAUM.

City Talks
met Ischa Kempka
8 maart 12.00 uur
online

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search