expositie

04/10–31/12

Cirque du Data

CLEVER°FRANKE neemt je mee naar jouw meest gewenste datagedreven toekomst in Cirque du Data.

Door gebruik te maken van data kun je heel veel te weten komen over de stad, een wijk en haar bewoners. Grote bedrijven en overheden maken daar gebruik van, veelal uit eigen (commercieël) belang. Hoe kan data juist een positieve bijdrage leveren aan het toekomstig stadsleven vanuit de belangen van de burger? Het internationaal befaamde data-ontwerpbureau CLEVER°FRANKE (Utrecht) neemt vanaf 4 oktober bewoners van Leidsche Rijn en bezoekers van cultureel stadslab RAUM mee naar de door hun gewenste datagedreven toekomst.

Kunstinstallaties, datavisualisaties en een 'circusachtige datashow’ maken het onzichtbare zichtbaar en nemen het publiek mee in de wereld van nieuwe technologieën die op soms heel bizarre manieren data verzamelen en verwerken. Tegelijkertijd worden bewoners gevraagd welke wensen er zijn voor het toekomstige stadsleven van Leidsche Rijn, en vertellen de bezoekers hoe data een bijdrage kunnen leveren aan hun dagelijks leven.
Oftewel: hoe willen bewoners data eigenlijk zelf inzetten in hun wijk?

Als bezoeker onderga je een 'betoverende rit in de grootste interactieve datavisualisatie van Nederland', aldus CLEVER°FRANKE; 'Hier ontmoet je Artificial Intellingent gedreven wezens en wordt je speler én mederegisseur van een indrukwekkende datashow. De bezoeker zal zich voortdurend afvragen hoe slim de stad en haar bewoners van de toekomst kunnen zijn.’

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search