Camping RAUM | Slapen op het Berlijnplein | Ontmoeting bij RAUM
event

14/07–15/07

Camping RAUM | Slapen op het Berlijnplein

Kom overnachten bij RAUM! Voor één nacht kun je op het Berlijnplein slapen tussen de kunstwerken, rondslenteren in je joggingbroek, hangen in het paviljoen of fröbelen bij de tent. Pak die tent in, neem je buren mee en we zien je op zaterdag 14 juli tijdens Camping RAUM.

We vieren het 20-jarige bestaan van Leidsche Rijn tijdens Camping RAUM. Met een slaapfeestje dus: een uitgelezen kans om ons terrein te ontdekken, dat vergeleken met het jubileum nog piepjong is (RAUM is pas 1 jaar!). Maar dat niet alleen! Kamperen is namelijk een perfect uitje om even uit die dagelijkse sleur te komen. Lekker relaxen voor de tent, genieten van de zon en proosten met leuke mensen die ontzettend dicht bij jou blijken te wonen. Voor een nachtje is RAUM van jullie. Meer weten over RAUM en wat we doen met en voor Leidsche Rijn? Check dan onze website.

Gratis overnachting!

Wil je gratis overnachten? Breng dan je buurman of -vrouw mee. Bij Camping RAUM overnachten twee buren voor de prijs van één! Het werkt als volgt: reserveer bij je betaalde bestelling de ‘Gratis ticket voor mijn buur’-kaart, het geldige entreebewijs voor één van het tweetal. Maximaal één gratis kampeerplek per bestelling. Let wel: het verzorgen van de voorzieningen (o.a. tent) ligt bij de bezoekers.

Programma

Bij kamperen hoort natuurlijk vermaak. Daarom maken we er een groot feest van tijdens Camping RAUM, helemaal in de stijl van de kneuterige camping. Volg workshops, smikkel van de campingmaaltijd, dans op muziek én speel een potje Jeu de boules met die gezellige overbuur. Hieronder check je het volledige programma.

Zaterdag 14 juli

 • 16:00 uur: Campingterrein open. Gratis toegang tot 23:00 uur!
 • 16:00 – 19:00 uur: Jeu de boules wedstrijden & memorytoernooi
  Geen camping is compleet zonder Jeu de boules en memory: kneuterig vermaak ten top. Maak jij je campingburen in?
 • 16:30 – 18:30 uur: Workshop door PJ Roggeband: maak je eigen handzame campingtuin
  Kun je niet op pad zonder je lievelingsplant, wil je een prikkelende tuindivider om je partner in de tent op afstand te houden óf wil je – wel zo praktisch – geen muggen in je tent of caravan? Doe dan mee met deze workshop! Timmer er lekker op los en geef je eigen draai aan je handige meeneemtuin.
 • 18:00 – 18:30 uur: Sneak preview ‘Geen Man Overboord’
  Het theatergezelschap Hangplek voor Ouderen, bestaande uit senioren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, tourt binnenkort langs de theaters. Hun voorstelling ‘Geen Man Overboord’ is gebaseerd op verhalen van leeftijdsgenoten in de wijk. Bij Camping RAUM laten ze ons al een paar scènes zien.  
 • 18:30 – 19:00 uur: Opgooitent-invouw-competitie
  Ze zijn razendpopulair: opgooitenten die je binnen een handomdraai hebt neergezet. Maar hoe zit het met het invouwen, wie is daar het snelst in? Doe mee met deze spannende competitie.
 • 19:30 – 21:30 uur: Workshop door Lars Reen: Memory Dance
  Dansen op het Berlijnplein! Deze zomer geeft buurtbewoner en beeldend kunstenaar Lars Reen bij RAUM workshops ‘balfolk dansen’: een avond dansen op livemuziek. Balfolk is een stijl waarin alle Europese dansen voorbij komen: Scottish, bourree, mazurka, cercle, wals, polka en/of andro. Een partner of dansskills zijn niet vereist.
 • 21:00 – 23:00 uur: Avondexcursie met PJ Roggeband: dwaalsafari
  Dichtbij huis, maar toch ver weg: ga mee met deze wonderlijke expeditie vol opgejaagde verhalen, dolende zielen, merkwaardige plattegronden en vreemde woorden. Dit is een speciale versie van de tocht die PJ Roggeband – de eenzaamste band van Nederland – eerder ontwikkelde voor het festival Into The Great Wide Open op Vlieland.
 • 21:00 – 01:00 uur: Kampvuur met (ex-)VinexVrouwtje Marieke Dubbelman
  Hoe is het de afgelopen dertien jaar in Leische Rijn geweest? Ex-VinexVrouwtje Marieke Dubbelman draagt oude columns voor, bij een knus kampvuur met marshmallows en brood. 
 • Doorlopend: dj’s, badhuis Thermae (door Overtreders W), Artisanal Campingbar met campinghap à €7,50 p.p. & caravans van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden

Zondag 15 juli

 • 9:00 uur: Ochtendgymnastiek & discodouchen
  Fris en fruitig wakker worden bij RAUM: strek je benen tijdens de ochtendgymnastiek en was je haren in de discodouche.
 • 10:00 – 12:00 uur: Het Grote Uitbrak Ontbijt
  Frühstücken op z’n Berlijns, gewoon op het Berlijnplein! Artisanal Campingbar verzorgt voor €9,- p.p. een campingbuffet met croissantjes, koffie, thee, verse jam, eitjes en nog véél meer. Wil je dit overheerlijke ontbijt niet missen? Reserveer een plekje via iris@raumutrecht.nl – zo weet kok Daniël hoeveel hij moet inslaan.

DJ’S

Zaterdag 14 juli

Zondag 15 juli

 • 09:00 – 12:00 uur: Ochtendtunes door Prace

Terrein

Camping RAUM is geïnspireerd op de Urban Campsite die we kennen uit Amsterdam, een plek waar kamperen en kunst samenkomen. Je slaapplek op het terrein kies je zelf uit tijdens Camping RAUM. Overnacht in de uitkijktoren, kunstwerken, koepeltentjes of in het makershuis. Je eigen tent opzetten kan natuurlijk ook – we hebben meer dan genoeg plek.

 

Camping RAUM | Slapen op het Berlijnplein | Ontmoeting bij RAUM
Camping RAUM is onderdeel van 20 jaar Leidsche Rijn

Data & tijden

Zaterdag 14 juli
16:00 uur: camping open
16:00 – 23:00 uur: programma

Zondag 15 juli
12:00 uur: camping sluit

Kampeerplekken

Campingprogramma:
gratis toegankelijk voor iedereen!

Tentplek + eigen tent:
€7,50 (incl. servicekosten)

Caravanplek + eigen caravan:
€10,00 (incl. servicekosten)

RAUM koepeltent (2 pers.):
Uitverkocht

Gratis overnachting:
Twee buren voor de prijs van één
Selecteer in de ticketshop een gewenste Kampeerkaart + de ‘gratis ticket voor mijn buur’

Dit zijn kampeertarieven voor het seizoen van 2018, inclusief elektra en toeristenbelasting, en inclusief servicekosten.

Facebook Kampeer-plek boeken
Camping pro-gramma gratis voor iedereen
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search