event

25/11–26/11

Buqs: hackaton

In de slimme stad van vandaag wordt er van alles geautomiseerd. Op elke hoek een sensor, realtime data van connected objects en drones met scanners om alles in kaart te brengen. Straatverlichting gaat aan als je op de stoep loopt en prullenbakken sturen een appje als ze vol beginnen te raken. Lekker efficient, maar stel je voor dat het ook je beleving van de stad kan verrijken. Daarom hebben we Buqs gemaakt, een zwerm electronische geluidswezentjes die de stad als instrument gebruiken en je laten ontdekken hoe stad klinkt. Daarmee hacken we de stad: we gebruiken het voor iets waar het niet oorspronkelijk voor bedoeld is. Kom jij ook mee hacken met en aan de Buqs?

Wat ga je doen?

In twee dagen solderen, programmeren, hacken en aan elkaar knopen maak je gebruik van de bestaande Buqs om er iets heel nieuws mee te maken. Dus als je altijd al een twitterbot wilde aansluiten op een eigenwijs geluidswezentje of op een creatieve manier aan de slag wilde met Arduino, kom dan je eigen idee bij elkaar hacken of laat je door ons inspireren.

Moet ik dan kunnen hacken? Nee, niet echt. Je hoeft zeker geen 0days op je naam hebben staan (wattes?) en kan ook heel toffe dingen maken als je pas net begint met programmeren. Programmeren helemaal niet jouw ding? Soit, we werken met teams en design-input is net zo belangrijk!

Zaterdag 25 november
9.30
ontbijt bij RAUM (optioneel)
10.30
start hackaton bij Cinemec
13.00
lunch bij RAUM
18.00
eten bij RAUM
19.00
deelnemers kunnen doorwerken in de Cinemec-kelder
21.00
einde dag, borrel met dj bij RAUM
02.00                           Cinemec-kelder sluit

Zondag 26 november
9.00
ontbijt bij RAUM
10.00
start dag 2 in kelder Cinemec
13.00
lunch bij RAUM
17.00
presentatie resultaten
18.00
afsluiting hackathon, diner bij RAUM

Aanmelden

Website
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search