event

16/08

Brommerbios x RAUM x LHC: Tigers Are Not Afraid (voorpremiere)

Brommerbios World City Tour
Film in de openlucht! Onze favoriete mobiele bioscoop strijkt neer bij RAUM en gaat tegelijkertijd op wereldtournee. We bezoeken via zes prachtige films de wereldsteden Tokyo (Japan), Beiroet (Libanon), Nairobi (Kenia), Mexico City (Mexico), Los Angeles (USA) en Kabul (Afghanistan).

Voorpremière Tigers Are Not Afraid (2017 – Mexico City, Mexico) i.s.m. Louis Hartlooper Complex
Een hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje, waarin de Estrella drie wensen krijgt om haar te helpen overleven te midden van het drugsgeweld in Mexico. Met de hulp van een bende straatschoffies en haar eigen gecreëerde fantasiewereld gaat zij de confrontatie aan met de drugsbende die zoveel kinderen wees maakt.

“This is one terrific film, both tough and touching. Two minutes in, I was under its spell.” – Stephen King

RAUM heeft de Brommerbios overgenomen. De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer uit de jaren ’70. Programmamaker Lotte Walrave en ruimtelijk ontwerper Maarten Slot bedachten de Brommerbios in 2014 en hebben sindsdien de buitenbioscoop in bijna alle Utrechtse parken en tuinen geparkeerd. Honderden vriendengroepen, stelletjes, echtparen en stoere solisten hebben hun kleedje voor het scherm uitgespreid en films gezien van aanstormende en gevestigde filmmakers, onder andere bij Molen de Ster, Vechtclub XL en tijdens het Nederlands Film Festival. 

De films voor de World City Tour zijn mede geselecteerd op basis van de wereldsteden waarin de films zich afspelen. RAUM specialiseert zich als cultureel stadslab immers in het (toekomstige) stadsleven en stedelijke kwesties via expo’s en events.

Het filmprogramma is gecureerd door Roos Stelling (programmeur Louis Hartlooper Complex & Springhaver) in samenwerking met RAUM. Tigers Are Not Afraid is vanaf 29 augustus in LHC te zien.

Drie gangen filmdiner bij Venster
Voorafgaand kun je aanschuiven bij het filmdiner gehost door Venster, in stijl van de stad. Alles vindt natuurlijk plaats in de openlucht!

RAUM & Brommerbios
RAUM geeft met exposities en events vorm aan het stadsleven van de toekomst. De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer.

Aanvang diner: 18.30 uur
Aanvang film: 21.00 uur
Locatie: RAUM, Berlijnplein 520

Filmvertoning: gratis (
Strandstoel huren: €2.50
Filmdiner + strandstoel: €27.50

Tickets
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search