event

05/07

Brommerbios World City Tour – Shoplifters (2018, Tokyo)

Voor RAUM is de Brommerbios hét voorbeeld van hoe kunst (film in dit geval) mensen kan samenbrengen in de publieke ruimte. Wat is er nu leuker dan bij de schemering op het gras neer te ploffen en film te kijken op een warme zomeravond, middenin de stad? We bezoeken via zes prachtige films de wereldsteden Tokyo (Japan), Beiroet (Libanon), Nairobi (Kenia), Mexico City (Mexico), Los Angeles (USA) en Kabul (Afghanistan).

RAUM heeft de Brommerbios overgenomen. De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer uit de jaren ’70. Programmamaker Lotte Walrave en ruimtelijk ontwerper Maarten Slot bedachten de Brommerbios in 2014 en hebben sindsdien de buitenbioscoop in bijna alle Utrechtse parken en tuinen geparkeerd. Honderden vriendengroepen, stelletjes, echtparen en stoere solisten hebben hun kleedje voor het scherm uitgespreid en films gezien van aanstormende en gevestigde filmmakers, onder andere bij Molen de Ster, Vechtclub XL en tijdens het Nederlands Film Festival. 

De films voor de World City Tour zijn mede geselecteerd op basis van de wereldsteden waarin de films zich afspelen. RAUM specialiseert zich als cultureel stadslab immers in het (toekomstige) stadsleven en stedelijke kwesties via expo’s en events.

Brommerbios World City Tour: Tokyo
Tijdens de eerste stop bezoeken we Tokyo en vertonen we het Japanse drama Shoplifters uit 2018, geregisseerd door Hirokazu Kore-eda; winnaar van de Palme d’Or op het Cannes Filmfestival 2018. Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Shoplifters werd o.a. genomineerd voor de Golden Globe, Oscar en BAFTA voor de Beste Buitenlandse Film.

Japans drie gangen diner
Voorafgaand kun je aanschuiven bij het filmdiner gehost door Venster, geïnspireerd op de stad Tokyo. Alles vindt natuurlijk plaats in de openlucht!

Het filmprogramma is gecureerd door Roos Stelling (programmeur Louis Hartlooper Complex & Springhaver) in samenwerking met RAUM. De avonden worden ingeleid met een korte introductie op de wereldstad in kwestie. Voorafgaand kun je aanschuiven bij het filmdiner gehost door Venster, in stijl van de stad. Alles vindt natuurlijk plaats in de openlucht!

RAUM & Brommerbios
RAUM geeft met exposities en events vorm aan het stadsleven van de toekomst. De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer.

 

Brommerbios World City Tour
6 filmavonden over 6 grote steden

Vrijdag 5 juli
Diner: 19.00 uur
Film: vanaf 21.30

Strandstoel: €2,50
Diner vooraf: €27,50 excl. drank

Ticket stoel Ticket diner & stoel
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search