event

30/08

Brommerbios World City Tour – Mid90s (2018, Los Angeles)

Voor RAUM is de Brommerbios hét voorbeeld van hoe kunst (film in dit geval) mensen kan samenbrengen in de publieke ruimte. Wat is er nu leuker dan bij de schemering op het gras neer te ploffen en film te kijken op een warme zomeravond, middenin de stad? We bezoeken via zes prachtige films de wereldsteden Tokyo (Japan), Beiroet (Libanon), Nairobi (Kenia), Mexico City (Mexico), Los Angeles (USA) en Kabul (Afghanistan).

Film: Mid90s (2018 – Los Angeles, USA)
In Mid90’s, het regiedebuut van Jonah Hill, groeit de 13-jarige Stevie op in het L.A. van de jaren negentig. Zijn alleenstaande moeder is veel weg, zijn gewelddadige broer kijkt nauwelijks naar hem om en ook op school heeft niemand aandacht voor hem. Wanneer hij een groep skateboarders ontmoet, doet hij alles om bij ze te horen en leert daarbij een aantal harde, maar belangrijke levenslessen.

RAUM heeft de Brommerbios overgenomen. De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer uit de jaren ’70. Programmamaker Lotte Walrave en ruimtelijk ontwerper Maarten Slot bedachten de Brommerbios in 2014 en hebben sindsdien de buitenbioscoop in bijna alle Utrechtse parken en tuinen geparkeerd. Honderden vriendengroepen, stelletjes, echtparen en stoere solisten hebben hun kleedje voor het scherm uitgespreid en films gezien van aanstormende en gevestigde filmmakers, onder andere bij Molen de Ster, Vechtclub XL en tijdens het Nederlands Film Festival. 

De films voor de World City Tour zijn mede geselecteerd op basis van de wereldsteden waarin de films zich afspelen. RAUM specialiseert zich als cultureel stadslab immers in het (toekomstige) stadsleven en stedelijke kwesties via expo’s en events.

Drie gangen filmdiner
Voorafgaand kun je aanschuiven bij het filmdiner gehost door Venster, geïnspireerd op Beirut. Alles vindt natuurlijk plaats in de openlucht!

Het filmprogramma is gecureerd door Roos Stelling (programmeur Louis Hartlooper Complex & Springhaver) in samenwerking met RAUM. De avonden worden ingeleid met een persoonlijk verhaal van iemand die in de wereldstad heeft gewoond,  en een introductie op de film door een explicateur.

RAUM & Brommerbios
RAUM geeft met exposities en events vorm aan het stadsleven van de toekomst. De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer.

Filmvertoning: gratis (neem je eigen kleedje of stoel mee!)
Strandstoel huren: €2.50
Filmdiner (drie gangen) + strandstoel: €27.50 exclusief drank

Aanvang diner: 18.30 uur
Aanvang film: 21.00 uur
Locatie: RAUM, Berlijnplein 520

Tickets
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search