event

23/07

Brommerbios: Queer de Lusten | Tampopo – Uitverkocht

Een serie prikkelende film- en gespreksavonden in samenwerking met QFFU (Queer Film Festival Utrecht) waarin de norm bevraagd en besproken en wellicht zelfs verlegd wordt.

Queer Film Festival Utrecht brengt deze zomer vier filmische perspectieven op de openbare ruimte in het algemeen en ‘normaal gedrag’ in het bijzonder, Geïnspireerd op de Raum der Lusten tentoonstelling. Verwacht avonden vol queerness en sensualiteit met een buitenfilm op de brommerbios en een goed publieksgesprek.

Tampopo

Geïnspireerd door ‘de Tuin’ in de RAUM der Lusten expositie toont het Queer Film Festival Utrecht deze avond de film ‘Tampopo’ uit 1985, een Japanse eetfilmklassieker. 

Tampopo is een geestige en hilarische cultfilm over alles wat het leven de moeite waard maakt, met eten in de sensuele hoofdrol. De film is queer vanwege het absurdistische en het buitengewone. Eten wordt schaamteloos en met veel gevoel voor humor verbonden aan seks, liefde en de dood.

De film gaat over eetcafé eigenaar Tampopo. Ze staat er alleen voor sinds haar man overleed. Haar Ramen (Japanse noedelsoep) is niet best en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen.

De Japanse regisseur Itami geeft een geweldig kijkje in de Japanse keuken en doorsnijdt de zoektocht naar de volmaakte noedelsoep met humoristische scènes uit het leven van een jonge gangster-levensgenieter. Deze demonstreert zijn liefje graag de erotische kracht van garnalen, slagroom, oesters, champagne en allerhande delicatessen. 

De film wordt ingeleid door een explicateur van het QFFU aangevuld met een poetische reflectie van een upcoming spoken word artiest uit Utrecht en is er ruimte voor het publiek voor het stellen van vragen. 

PRAKTISCH

Queer de Lusten – Tampopo
Brommerbios 23 juli 2021
20:00 uur: aanvang/inloop
21:15/21:30 uur: start programma (inleiding + spoken word) + film
23:00 uur: einde

Lengte film: 114 minuten
Taal: Japans met Nederlandse ondertiteling
Toegangsprijs: gratis entree, maar wel verplicht online registreren.Opmerking: de film wordt buiten vertoond, er is een beperkt aantal strandstoelen beschikbaar of neem je eigen kussentje of dekentje mee.
Locatie: Berlijnplein
Gratis / €5 inclusief strandstoel

BROMMERBIOS
De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een vintage Zundapp bakbrommer uit de jaren ’70. Na vijf jaar touren door de stad met oprichters en makers Lotte Walrave en Maarten Slot, is ’ie sinds 2019 van stadslab RAUM. Al honderden vriendengroepen, koppels en solisten hebben hun kleedje voor het scherm uitgespreid. Meestal vertoont de Brommerbios films van jonge, beloftevolle filmmakers. Een bezoekje aan de Brommerbios is dé perfecte besteding voor je warme zomeravond samen met je stadsgenoten.

QUEER FILM FESTIVAL UTRECHT
Sinds 2019 is het QFFU hét LHBTQI+ filmfestival van Utrecht. Het festival heeft een uitgebalanceerde programmering op het vlak van LHBTQI+ (queer) films in combinatie met een amuserend en verdiepend randprogramma. Tijdens het QFFU staan diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid centraal. Wij laten de queercommunity in de meest diverse vorm mogelijk zien en nemen de bezoeker mee in de prachtige, ontroerende maar soms ook emotionele verhalen die centraal staan in ons programma.

Anouk van Amsterdam

Anouk van Amsterdam (1998) houdt van het goede leven. Croptopje’s bestaan draait om food, fat en being lekker. In een digitale wereld die gedefinieerd wordt door continue groei, verbetering en ontwikkeling, blijft Croptopje zichzelf. Alle facetten van haar lichaam en persoonlijkheid kunnen naast elkaar bestaan, ze is altijd in beweging (niet letterlijk, eigenlijk ligt ze best vaak op de bank). Met een vleugje camp en een hoop narcisme daagt ze haar eigen lichaamsbeeld en vooroordelen uit altijd onder het mom ‘live, laugh, love’. #livethelifeyoulive

OVER RAUM DER LUSTEN
RAUM der Lusten is een openlucht expositie, programma en virtuele experience die je laat nadenken over de inrichting onze publieke ruimte in steden en wijken. En stel dat deze er heel anders uitzien, gaan we ons dan ook anders gedragen?

Queer de Lusten – Tampopo

UITVERKOCHT

Brommerbios 23 juli 2021
20:00 uur: aanvang/inloop
21:15/21:30 uur: start programma (inleiding + spoken word Anouk van Amsterdam) + film
23:00 uur: einde

Locatie: Berlijnplein
Lengte film: 114 minuten
Taal: Japans met Nederlandse ondertiteling
Toegangsprijs: gratis entree, maar wel verplicht online registreren.

Opmerking: de film wordt buiten vertoond, er is een beperkt aantal strandstoelen beschikbaar of neem je eigen kussentje of dekentje mee.

Gratis / €5 inclusief strandstoel

Gepresenteerd door:
Queer Film Festival Utrecht, QFFU

Voor meer info: Brommerbios

TICKETS
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search