expositie

15/11–08/01

YiLing Hung: SKYLINE-ING

Maker in residence YiLing Hung maakt elke dag een illustratie van de veranderende skyline vanaf haar uitkijktoren op het Makershuis.

Skyline-Ing

Leidsche Rijn is continu in bouw, continu in ontwikkeling. Met het project ‘Skyline-Ing’ legt kunstenaar Yiling Hung in november en december twee keer per dag de skyline vast van een bepaald uitzicht, vanaf het Makershuis. Op deze manier worden de visuele veranderingen in het stadsgezicht vastgelegd en vervolgens chronologisch tentoongesteld in de tuinkas bij RAUM.

Over YiLing Hung

YiLing Hung (1987) komt oorspronkelijk uit Taiwan. Na het behalen van een bachelor-studie in architectuur, werkte ze als architecturale lichtontwerper en deed ze een jaar een architectonisch programma genaamd Laboratory of Immediate Architectural Intervention in Zweden. In 2017 is ze afgestudeerd als Master of Scenography aan de HKU.
Een onderwerp dat haar erg bezighoudt is de relatie tussen ruimte en de mensen die de ruimte ervaren: hoe een ruimte het gedrag van mensen beïnvloedt en hoe de mensen de ruimte (her)vormen.

YiLing is een van de makers in residence van RAUM in 2017. Lees meer over de makers in residence.

Voorstelling (iedere voorstelling duurt ongeveer 30 tot 60 minuten):
13.11.2017 – 08.12.2017    (Ma – Vrij)
12:30 uur  &  17:00 uur

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search