event

23/06

Berliner Garten #2

Stad voor wereldburgers en wijkbewoners, schakel tussen Oost en West. Stad met geschiedenis en littekens, bron van experiment en creativiteit. Hebben we het over Leidsche Rijn of Berlijn?

Berliner Garten is een open air festival waarbij we experimenteren met ‘het beste van Berlijn in Leidsche Rijn’. Geen stad in Europa is zo gericht op het publieke stadsleven. Met haar parken, markten, biergartens, openluchtbioscopen, optochten en open air festivals is het er nooit saai. Berlijn is een inspiratie, je hoeft het er niet breed te hebben om er gelukkig te kunnen leven. In Leidsche Rijn proeven we voorzichtig van het potentiële publieke stadsleven. Met Berliner Garten geven we daar ieder kwartaal een impuls aan, met als vast gegeven de (floh)markt Le Bazarre en een klassieke biergarten. Na iedere Berliner Garten, bepaal jij wat je de volgende keer graag ziet. De afgelopen editie in april was een enorm succes: ruim 5.000 mensen bezochten RAUM tijdens de eerste Berliner Garten waar we o.a. een vliegershow geïnspireerd op het vliegerfestival van Tempelhof presenteerden!

Programma
Tijdens Berliner Garten begint de Berlijnse street artist Sokar uno aan de grootste muurschildering van Utrecht. De inspiratie voor hun werk is afkomstig van jongeren uit Leidsche Rijn en verbeeldt hoe ze de toekomst in de stad zien als het gaat om identiteit. In de afgelopen weken organiseerden AllOne en RAUM allerlei workshops om hun input op te halen.

Aanvullend op de muurschildering geeft graffitischrijver Mick La Rock workshops ‘buiten spuiten’, zodat je ook zelf kunt ervaren hoe het is om graffiti / street art te maken. Skate Days host een middag met workshops skaten voor beginners en skatewedstrijden voor zowel de echte youngsters als meer professionele best trick skaters.

De Brommerbios vertoont een korte documentaire over de rol van graffiti en street art in relatie tot de stad, die in juni 2019 werd gemaakt in Berlijn door RAUM en fotograaf/filmmaker Nick Helderman Photography.

In de urban area presenteren we een uitgebreide line-up van DJ’s, MC’s, dance crews en improvisaties, vooral uit Utrecht (The Kulture of Hype&Hope en Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland) en Rotterdam (HipHopHuis en Jungle Boogie) met optredens van ELVILIA., Tano Rivers, Pokkoehontas en meer.

Ook de Utrechtse markt Le Bazarre inclusief muziek van Radio Barkas (Exoot) en de klassieke biergarten zijn er deze editie weer!

 

Zondag 23 juni
Programma: 12.00 – 22.00
Locatie: RAUM

Facebook
Gratis
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search