event

23/06

Berliner Garten #2

Stad voor wereldburgers en wijkbewoners, schakel tussen Oost en West. Stad met geschiedenis en littekens, bron van experiment en creativiteit. Hebben we het over Leidsche Rijn of Berlijn?

Berlijn dus, arm aber sexy. Geen stad in Europa is zo groen en gericht op het publieke stadsleven. Met haar parken, markten, biergartens, openluchtbioscopen, optochten en open air festivals is het er nooit saai. Berlijn is een inspiratie. Je hoeft het er niet breed te hebben om er gelukkig te kunnen leven.

In Leidsche Rijn proeven we voorzichtig van het potentiële publieke stadsleven. Om daar een extra impuls aan te geven, presenteert RAUM een nieuw programma: Berliner Garten.

Berliner Garten is een terugkerend open air festival waarbij we experimenteren met ‘het beste van Berlijn’. Ieder kwartaal toveren we ons terrein om tot een proeftuin, met als vast gegeven de Utrechtse (floh)markt Le Bazarre. Immers, iedere Kiez (buurt) in Berlijn heeft een zondagse rommel- en vintagemarkt en daardoor blijft de wijk het centrum van de wereld. Verwacht tal van kramen met vintage, design, streekproducten en veel meer om langs te struinen. Ook de klassieke biergarten zal niet ontbreken, met halve literflessen weizenbier, comfortfood en lange bierbanken om aan te zitten.

De rest van het programma vullen we in per editie. Na iedere Berliner Garten, bepaal jij wat je de volgende keer graag terugziet. Van vliegercontest (Tempelhofer Feld) tot silent rave (Urban Spree) en van romantische open-air-kino (Hasenheide) tot een tijdelijk zwembad-paradijs (Badeschiff). Daarnaast zoeken we ook de verdieping op: wat kunnen we leren van het Berlijnse stadsleven? Hoe ontstaat zoiets en wie speelt daarin de hoofdrol?

Zondag 23 juni
Aanvang: 12.00
Locatie: RAUM

Gratis
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search