event

07/04

Berliner Garten #1

Kom op zondag 7 april naar het gratis buitenfestival met ‘het beste van Berlijn’. Berliner Garten staat in het teken van de open en ongedwongen sfeer van de Duitse hoofdstad. Je kan langs de kraampjes op de Utrechtse (floh)markt Le Bazarre struinen, meedansen tijdens een workshop Dabke en een grootse vliegerdemonstratie aanschouwen. Waarom Berlijn? Voor RAUM is deze stad hét voorbeeld van een sociaal en dynamisch stadsleven, waar de pleinen, parken en straten volop worden gebruikt door de bewoners van de stad.

Berliner Garten is de eerste editie van een terugkerend buitenfestival dat experimenteert met allerlei moois dat Berlijn te bieden heeft. Het evenement vindt elk kwartaal – geheel toepasselijk – plaats op het Berlijnplein in Utrecht waar RAUM gevestigd is. Deze plek is voor iedereen open en toegankelijk en staat in het teken van ervaren, ontmoeten en meemaken. RAUM wil met het gratis event Berliner Garten een extra impuls geven aan het (nieuwe) stadsleven in Leidsche Rijn.

Le Bazarre & de Biergarten
Een vast onderdeel van het festival is de Utrechtse markt Le Bazarre. Daar vind je tijdens Berliner Garten tal van kramen met vintage, design en streekproducten. Daarnaast is er ieder kwartaal een klassieke biertuin met lange bierbanken. De rest van het programma verschilt per keer, want tijdens en na iedere editie bepalen bezoekers zelf welke ‘Berlijnse’ activiteiten zij de volgende keer willen terugzien!

Het programma
Voor zondag 7 april staat onder meer een workshop Dabke gepland door Dreaming of Syria. Een traditionele, feestelijke volksdans die in het Midden-Oosten wordt beoefend en geïnspireerd is op de jaarlijkse parade Karneval der Kulturen in Berlijn. Jonge bezoekers kunnen hun energie en creativiteit kwijt in het bouwen van
een hut in de Bauspielplatz. Daarnaast staat ook een vliegerdemonstratie op het programma. Deze show is gebaseerd op Das Festival der Riesendrachen, waarbij kunstenaars uit heel Europa bijeenkomen in het Berlijnse stadspark Tempelhof om hun vliegende creaties te tonen. Tot slot kunnen de bezoekers één van de
windpakken ervaren die de Amsterdamse kunstenaar Clarinde Wesselink heeft ontworpen. Wesselink laat zich inspireren door de onbegrensde creatieve ruimte die ze als performance artist in Berlijn ervaart.

 

 

Zondag 7 april
Tijd: 12.00-17.00 uur / Biergarten tot 22.00 uur
Locatie: RAUM

Facebook
Gratis
facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search