Een bovenaanzicht van het Berlijnplein met een ondergaande zon
event

04/12–07/12

Berlijnplein Atelier

Er worden plannen gemaakt voor de toekomst van het Berlijnplein. Maar we willen ook iets maken voor het Berlijnplein van nu. Dat doen we graag samen met jou! Wil jij meedenken over hoe het plein een nog fijnere plek wordt voor mensen uit de buurt?

Wat wil jij binnenkort doen of zien op het Berlijnplein? Doe 4 of 7 december mee met de workshop. Zet samen met ons de eerste stap voor een nieuwe installatie ván en vóór de buurt. 

Wat gaan we doen?

We verzamelen bij Venster voor een kopje koffie of thee. Na een korte uitleg gaan we buiten aan de slag. In groepjes kijken we eerst naar het plein zoals het nu is. Wat vind jij van de uitkijktoren of de moestuin? Daarna denken we na over verbeteringen op korte en langere termijn. Tijdens de workshop werken we naar een concreet idee toe. Dit idee wordt daarna uitgewerkt door een ontwerpbureau, zodat we het écht kunnen realiseren. We sluiten af met een hapje en drankje. De workshop duurt 2,5 uur.

Programma

Ontvangst met koffie en thee bij Venster
Buiten aan de slag
Brainstormen over nieuwe ideeën
Einde met een hapje en drankje

Place Game

De workshop Berlijn Atelier is één van de Place Games die RAUM organiseert. Een Place Game is een soort expeditie, waarbij buurtgenoten hun wijk in gaan. Zij onderzoeken wat er nodig is om hun buurt een mooiere plek te maken. Deze werkvorm geeft de gemeenschap regie om zelf beslissingen te nemen over veranderingen in de omgeving. Op deze manier wordt de wijk meer van de omwonenden zelf. Een Place Game kan voor een specifieke groep zijn, bijvoorbeeld: kinderen, jongeren of volwassenen. Of juist voor een gemengde doelgroep, zoals bij Berlijnplein Atelier!

Contact

De workshop wordt georganiseerd door RAUM in samenwerking met Jonge Honden, beide trotse Pleingenoten en programmamakers op het Berlijnplein. Voor vragen over de workshop kan je contact opnemen met Anne Kamp via anne@jongehonden.com.

Wanneer? Zondag 4 december 13:00 – 15:30 of woensdag 7 december 15:00 – 17:30 

Waar? Venster, Berlijnplein

Voor wie? Voor iedereen die in de buurt woont van Berlijnplein.

Kosten en aanmelden? De workshop is gratis. Meld je vooraf aan door een mail te sturen naar anne@jongehonden.com

 

facebook insta twitter youtube itunes spotify zaag oog search